Suomalainen Maaseutu

Ursuksen traktoritehdas haettu konkurssiin

Talouden saneeraaminen ei lopulta onnistunut .Puolalainen traktoritehdas ehti toimia yli 125 vuotta.
Perinteikäs puolalainen traktoritehdas Ursus päätyi vuosien talousahdingon jälkeen konkurssiin.

Puolalainen traktorivalmistaja Ursus on haettu konkurssiin. Yhtiön noteeraus Varsovan pörssissä lopetettiin 22. heinäkuuta. Vuonna 1893 perustettu yhtiö ehti toimia yli 125 vuotta.

Ursus oli vuosia talousvaikeuksissa eikä vuonna 2019 käynnistetty saneerausohjelma pelastanut yhtiötä. Viime vuoden tulos painui 12 miljoonaa euroa tappiolliseksi.

Talousahdinkoa yritettiin keventää muun muassa myymällä kaksi tuotantolaitosta kaksi vuotta sitten.

Yhtiö onnistui voittamaan vielä useita tarjouskilpailuja Afrikassa kuten Etiopiassa, Tansaniassa ja Sambiassa, mutta sekään ei kääntänyt tulosta.

Ursus on ollut Puolan suurin traktoritehdas ja noin puolet maan 1,5 miljoonasta traktorista on yhtiön tekemiä. Traktorien lisäksi yhtiö teki maatalouskoneita kuten peräkärryjä ja paalaimia sekä sähköbusseja ja -jakeluautoja.

Talouskäänne oli lopulta nopea. Neljä vuotta sitten yhtiö esitteli isosti uutta traktorimallistoa Agritechnica-messuilla Saksassa ja portaattoman voimansiirron tulosta puhuttiin.

Ursusten tuonti Suomeen loppui parikymmentä vuotta sitten.

Yhtiön konkurssista kertoi Profi-lehti: End of the road for Ursus

Lue lisää

Metsäalan ohjelmistoyritys Wuudis ajautui konkurssiin

Pääministeri Marinin aviomiehen osin omistama yritys asetettiin konkurssiin – velkoja Valtiokonttorille noin 200 000 euroa

Yle uutiset: Alajärven nuorisoseura pyrkii estämään konkurssin myymällä kansallispukuja

Yle uutiset: Viisi kiinnostavaa juttua lauantai-iltaan: Lapsettomuushoidot voivat vaikuttaa uralla etenemiseen, suomalaiskuvaaja turhautui rasismiin ja alaikäisten väkivalta on yleistynyt