Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Toimitusjohtaja varoittaa Yle-leikkausten seurauksista: Kanavia kiinni, Yle Areenan tarjonta kapenisi ja aluetoimitukset vähenisivät

Yle-rahoituksen karsimisella olisi suuret vaikutukset.
Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.
Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila. Kuva: Jarkko Sirkiä
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ylen rahoituksesta on puhuttu paljon eduskuntavaalien alla ja rahoituksen vähennys on ollut myös esillä. Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila vieraili MT Live -lähetyksessä kommentoiden puheita rahoituksen karsimisesta.

”Koronavuosi ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan on kasvattanut uutiskiinnostusta, ja luotettavuus Yleä kohtaan on kasvanut. Tarvetta on vahvalle laatumedialle ja luotettavalle tiedolle. Ymmärrän valtiontalouden haasteet, mutta sittenkin ajattelen, että ylevero on kuitenkin aika pieni lasku laineilla valtiontalouden kokonaisuudessa”, Ylä-Anttila sanoi.

Jos Ylen rahoitusta laskettaisiin merkittävästi, voisivat vaikutukset olla suuret. MT:n Maatalouden päällikkö Laura Ruohola heitti lähetyksessä ilmoille ajatusleikin siitä, että Ylen rahoituksesta leikattaisiin esimerkiksi 160 miljoonaa euroa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Jos näin kävisi, nykyisen kaltaista Yleisradiota ei enää olisi. Kanavia menisi kiinni ohjelmistoineen, Yle Areena olisi huomattavan kapeampi tarjonnaltaan ja kyky vastata siihen, miten huolehdimme koko valtakunnan näkyvyydestä pienenisi samoin kuin aluetoimitusten määrä. Erittäin riskialtis kysymys on myös huoltovarmuudesta. Ylellä on paljon tehtäviä kriisi- ja poikkeusaikoina. Minusta se olisi henkilökohtaisesti aika riskialtista veneen keikuttamista näinä aikoina”, Ylä-Anttila kertoo.

”Katsotaan nyt vaalit ensin. Tässä on vähän kuin huutokauppa-ajattelu menossa. Tärkeä kysymys on, mitä rahoituksen karsiminen tarkoittaisi ihmisille.”

Toinen aihe, mikä nousi lähetyksessä esille, oli Yle Puheen alasajo ja sen vaikutukset esimerkiksi urheilulle, jota on käsitelty radiokanavalla paljon. Ylä-Anttila korosti, että tarjottavan urheilun määrään Yle Puheen lakkauttaminen ei vaikuta.

”Urheilu ei ole vaarassa. On paljon ihmisiä, jotka haluavat kuunnella urheilua. Kun päätös hallintoneuvostossa syntyi, niin tässähän on vielä vuoden päivät aikaa kehittää asiaa. Urheilutoimituksessamme tämä on nyt kehitteillä. Yksi vaihtoehto on, että urheilu siirtyy Radio Suomeen ja osa sisällöstä on varmasti myös Areenassa. Lopputulos saattaa olla se, että meillä on eri välineissä tulevaisuudessa urheilua. Radio hakee nyt vähän muotoansa.”

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY