Arvostelut

Kirja-arvio: Eeva Kolu paloi loppuun kolmesti, ja nyt hän kertoo, miten uupumusta vastaan voi taistella armollisuuden avulla

Korkeintaan vähän väsynyt -kirja sisältää Eeva Kolun omia kokemuksia, mutta myös runsaasti lainauksia muiden oivalluksista.
Kirjailijan kuva: Gummerus Kustannus
Eeva Kolu: Korkeintaan vähän väsynyt. 380 sivua. Gummerus.

Jos nykymaailmaa pitäisi kuvata yhdellä äänellä, varteenotettava vaihtoehto olisi kaiken keskeyttävä hälytysääni, joka ryöstää keskittymisemme puoleensa heti, kun olemme yrittäneet syventyä johonkin asiaan.

Töissä mieltämme tempovat moneen suuntaan puhelut, sähköpostit, pikaviestit ja palaverikutsut. Vapaa-ajalla älypuhelin piippaa jatkuvasti, jos ilmoitusasetuksia ei ole muistanut käydä säätämässä inhimillisemmiksi.

Päiviämme terrorisoivien keskeytysten lisäksi voimia vie jatkuva läsnäolon vaatimus tai ainakin kuvitelma siitä. Ei ole ihme, että moni kärsii vakavasta uupumuksesta. Eeva Kolulla loppuunpalamisia on takana kolme.

Korkeintaan vähän väsynyt on kirja oravanpyörästä, johon meitä ajaa ympäröivä yhteiskunta mutta myös me itse. Kolu kertoo omakohtaisten esimerkkien avulla, mitkä asiat kuluttavat akkumme tyhjiin ennätystehokkaasti ja miten turmiollisesta kierteestä voi päästä irti.

Toimittajana ja bloggarina työskentelevä Kolu on taitava kirjoittaja. Hänen sanoistaan välittyy ymmärrystä ja myötätuntoa, mutta hän osaa myös tarjoilla suuren määrän tärkeää tietoa tiiviissä muodossa.

Kirja muistuttaa, että on ihan ok ottaa rennommin. Joskus se on jopa pakollista. Ennen kaikkea Kolu on armollisuuden asialla.

Lue lisää

Kirja-arvio: Sydämiä seireeneille -romaani jatkaa tarinaa vaihtoehtoisesta Suomesta, jossa säätyjako repii kansaa ja taikuus tihkuu keskellä arkea

Kirja-arvio: Maailman parhaiksi rankatuissa nykyrunoissa elämä on matkantekoa

Kirja-arvio: Hevosten hyvinvointiin on saatu kaivattu kotimainen merkkiteos

Kirja-arvio: Millainen olisi elämä, jossa et olisi tehnyt yhtään väärää valintaa? Se selviää elämän ja kuoleman välissä Keskiyön kirjastossa