Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan
Mainos: Contura

Kiertoilmatakka ja ilmalämpöpumppu ovat varsinainen lämmittämisen tehopari

Ilmalämpöpumppu kierrättää ilmaa ja viilentää kesähelteellä mukavasti, joten ei ole ihme, että sellainen on jo monessa kodissa. Jos ilmalämpöpumpun lisäksi kotona on kiertoilmatakka, lämmityspotentiaali kasvaa entisestään: kiertoilmatakka tuo kotiin nopeasti miellyttävää lämpöä, jota ilmalämpöpumppu levittää laajalle alueelle.
Kiertoilmatakka ja ilmalämpöpumppu yhdessä lisäävät asumismukavuutta ja tasaista lämpöä kotiin.
Kiertoilmatakka ja ilmalämpöpumppu yhdessä lisäävät asumismukavuutta ja tasaista lämpöä kotiin. 

Takkaa kannattaa polttaa mahdollisimman paljon, koska kiertoilmatakka ja ilmalämpöpumppu yhdessä tehostavat lämmitystä ilman ylimääräisiä lämmityskuluja.

Talven äityessä ankaraksi ei tarvitse välttämättä edes nostaa päälämmönlähteen tehoja, sillä kiertoilmatakka ja ilmalämpöpumppu toimivat yhdessä, ja se näkyy sähkölaskussa.

Ilmalämpöpumppu levittää kiertoilmatakan tuottamaa lämpöä asuntoon tasaisesti
Ilmalämpöpumppu levittää kiertoilmatakan tuottamaa lämpöä asuntoon tasaisesti 

Nopeasti lämmintä

Syksyisin ja keväisin ulkolämpötilan heilahtaessa äkillisesti pakkasen puolelle tehokaksikko pääsee oikeuksiinsa tasaamalla lämpötilaeroja.

Varsinainen lämmitysjärjestelmä ei nimittäin nopeissa lämpötilojen vaihteluissa välttämättä ehdi reagoimaan ulkolämpötilan muuttumiseen, mutta viipymättä lämpenevä kiertoilmatakka ja ilmalämpöpumppu ehtivät.

Jos siis ulkolämpötila putoaa äkisti, voi sytyttää tulen kiertoilmatakkaan ja loppu hoituu kuin itsestään.

Kiertoilmatakka ja ilmalämpöpumppu yhdessä: hyödyt

  • kotiin saa nopeasti lisää lämpöä
  • kun takka on sytytettynä, lämpö leviää tehokkaasti laajalle alueelle
  • lämmityskulut pysyvät maltillisena, koska kodin päälämmönlähteen tuottamaa lämpöä ei tarvitse lisätä ulkolämpötilan laskiessa
  • sopii kaikenlaisiin asuntoihin ja kodin lämmitysmuotoihin.
Kiertoilmatakka alkaa tuottamaan lämpöä lähes heti, kun takkatuli on sytytetty.
Kiertoilmatakka alkaa tuottamaan lämpöä lähes heti, kun takkatuli on sytytetty. 

Ilmalämpöpumppu levittää kiertoilmatakan tuottamaa lämpöä

Kiertoilmatakka lämmittää nopeasti. Se alkaa tuottamaan lämpöä muutamassa minuutissa takkatulen sytyttämisen jälkeen.

Takkatulen palaessa kiertoilmatakka

  • imee viileää huoneilmaa takan alaosan kautta
  • lämmittää huoneilman kuoren ja takkasydämen välissä
  • puhaltaa ulos lämmintä ilmaa takan yläosan aukoista.

Samaan aikaan, kun kiertoilmatakka toimii, ilmalämpöpumpun puhallustoiminto levittää lämmintä ilmaa entistä laajemmalle alueelle. Uusien ilmalämpöpumppujen takkatoiminto tunnistaa automaattisesti takan tuottaman lämmön ja alkaa levittämään sitä asuntoon.

Perinteisemmän varaavan takan kanssa ilmalämpöpumppu ei toimi yhtä tehokkaasti, koska varaava takka tuottaa lämpöä hitaasti ja pitkään. Kiertoilmatakalla saa nopeammin lämpöä lyhyeksikin aikaa.

Valkoinen Contura i61 on moderni kiertoilmatakka.
Valkoinen Contura i61 on moderni kiertoilmatakka. 

Näin sijoitat ilmalämpöpumpun kiertoilmatakan lämmityspariksi

Ilmalämpöpumpun ja kiertoilmatakan yhdistelmästä on hyötyä lähes kaikenlaisissa kodeissa. Mitä kalliimpi kodin päälämmityksellä tuotettu lämpö on, sitä enemmän hyötyä yhdistelmästä voi saada. Erityisen hyvin kiertoilmatakka ja ilmalämpöpumppu -yhdistelmä sopii öljy- ja suorasähkölämmitteiseen kotiin.

Jotta lämmin ilma leviäisi mahdollisimman laajalle alueelle, ilmalämpöpumppu on asennettava avaraan tilaan takan läheisyyteen sellaisen etäisyyden päähän, että se levittää vielä tehokkaasti takan tuottamaa lämpöä.

Ilmalämpöpumppu ei saa kuitenkaan olla liian lähellä takkaa, jotta se myös kytkeytyy lämmittämään aikaisemmin takkatulen sammuttua.

Musta Contura 690G -kiertoilmatakka täyttää tiukimmatkin EU-vaatimukset, kuten kaikki Conturan takat.
Musta Contura 690G -kiertoilmatakka täyttää tiukimmatkin EU-vaatimukset, kuten kaikki Conturan takat. 

Tiukimmatkin direktiivit täyttävä kiertoilmatakka

Kiertoilmatakan valintaan vaikuttaa lämmitettävän alueen koko. Pieneen tilaan asennettu isotehoinen takka voi tehdä huoneesta liian kuuman mukavaan oleiluun. Jos ikkunoita pitää availla viilennyksen toivoissa, lämmittäminen on ylimitoitettua.

Conturan kiertoilmatakoissa on eri teholuokkia, joista voi valita sopivan takkamallin pieniin ja isoihin tiloihin. Contura-takan lämmitystehoa voidaan tehostaa entisestään lisäämällä siihen varaava lämpömakasiini tai puhallin. Asiantuntevien Conturan jälleenmyyjiemme avulla voi etsiä omaan tarpeeseen ja kohteeseen sopivan takkamallin. Samalla kannattaa mainita siitä, että haluaa käyttää lämpöpumppua takan lämmitysparina.

Vuoden alusta EU:ssa astui voimaan ekosuunnitteludirektiivi, jotta pienpäästöt pysyisivät kurissa. Conturan takat täyttävät tiukimmatkin direktiivin määräykset, joten niillä voi huoletta lämmittää kotia. Kun vielä polttaa takassa puhdasta ja kuivaa puuta, savupiipunkin suusta näkee palamisen puhtauden – savua ei välttämättä juuri synny.

contura.eu/fi

Mainos: Contura

Lue lisää