Hevoset

Kärsitkö alhaisesta verenpaineesta? Ota poni, paineet nousevat hetkessä jopa yli viitearvojen!

Lohjalainen poninomistaja kypsyi otuksen karkailuun ja ryhtyi tarjoamaan sitä Facebookissa. Oikeasti poni pysyy kotona – jos pysyy.
Johanna Tammi-Ikonen
Kuvan poni liittyy vahvasti asiaan.

"Haluatko kesäksi kuntoon? Minulla olisi ratkaisu; PONI!"

Näin alkaa lohjalaisen yrittäjän Johanna Tammi-Ikosen maanantainen Facebook-päivitys.

Fatseriina-poni, kutsumanimeltään Rinkku, on karkailun mestari. Sen löytää lähes yhtä usein naapurin puutarhasta kuin omasta aitauksestaan.

"Mikäli kärsit alhaisesta verenpaineesta, saat sen tämän ponin avulla nousemaan hetkessä jopa yli viitearvojen", Tammi-Ikonen mainostaa.

"Mikäli taas kärsit korkeasta verenpaineesta, saat sen alhaiseksi tekemällä normaalin hevosaitauksen, josta tämä notkeaakin notkeampi 150-kiloinen poni sujahtaa sulavasti kylille. Sitten vain juosten perään, verenpaine kiittää ja kilot karisee!"

"Tämän avulla pääsee riemuiten kesäksi kuntoon ja mielenterveyskin kiittää (sitä ei nimittäin enää sitten ole)."

Onneksi Rinkulla on kaveri Alli, oikealta nimeltään Calling Broline.

"Mikäli kaipaat tämän aerobisen toiminnan vastapainoksi mindfullnessia, sitä olisi tarjolla 600 kilon muodossa", Tammi-Ikonen kertoo Allista.

"Pysyy jopa aitauksessa, jossa langat menevät maata pitkin ja siten osoittavat hänelle osoitetun alueen. Toimii myös hälytyskellona, kun ponin on aika ottaa spurtti kylille."

"Miten olisi – laitetaanko paketti tulemaan?"

Oikeasti Tammi-Ikonen ei ole nelijalkaisistaan luopumassa, joten pakettia on turha kysellä. Välillä vain on pakko avautua ja rauhoittaa siten hermojaan.

Lue lisää