Hevoset

Hevosopiston yt:t nopeasti päätökseen – koko henkilökunta lomautetaan, ei irtisanomisia

Koronaepidemia aiheutti taloutensa kanssa kamppailevalle maan suurimmalle hevoskoulutuksen ja valmennuksen keskukselle toistamiseen yt-neuvottelut.
Jarno Mela
Hevosopiston henkilökunta joutuu lomautetuksi vuoden alusta alkaen toistamiseen saman vuoden sisällä.

Hevosopiston yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen. Koko Hevosopiston henkilökunta lomautetaan enintään 90 päiväksi porrastetusti tammikuun ensimmäisestä päivästä alkaen, tiedottei Hevosopisto tiistaina.

Koulutusyhtiö antoi ilmoituksen yt:istä viikko sitten tiistaina.

Henkilökuntaa ei irtisanota eli tilanne saadaan hoidettua samalla tavalla kuin kevään yt-neuvottelut, joista seurasi myös kolmen kuukauden lomautukset.

Tiedotteen mukaan opetustoiminta, hevosten hoito ja hyvinvointi sekä muut kriittiset toiminnot varmistetaan.

Koronaepidemiasta aiheutuu koulutusyhtiön mukaan 800 000–2 000 000 euron menetykset sen mukaan, kuinka kauan se pitkittyy, yhtiö arvioi.

Hevosopistolla toimii hevosalan opetuksen lisäksi valtakunnallista ja alueellista urheiluvalmennusta sekä erilaisia kursseja. Niistä suurin osa on tänä vuonna peruttu ja joitan siirretty verkkoon. Vain osa kesän ja alkusyksyn arvosteluista ja kilpailuista kyettiin viemään läpi joko vähennetyllä yleisöllä tai kokonaan ilman yleisöä.

Lue myös:

Hevosopisto olisi joutunut konkurssiin kolmessa vuodessa – ongelmien taustalta paljastuu heikkoa hallintoa ja erikoista toimintakulttuuria

Lue lisää

Hevosopisto lisää yhteistyötä huippuratsastajien kanssa – Ruoste ja Jyläs lajiasiantuntijoiksi

Hevosopiston omistajista osa haluaa ylimääräisen yhtiökokouksen – ei selvää, halutaanko vaihtaa koko hallitus

Hevosopisto olisi joutunut konkurssiin kolmessa vuodessa – ongelmien taustalta paljastuu heikkoa hallintoa ja erikoista toimintakulttuuria

Ensin jakautui Hevosopiston henkilökunta, nyt myös omistajat – MT:n kysely: Omistajaohjauksesta kirjattu linja vain valtiolla