Hevoset

Video: Teemu Suominen toteutti haaveensa lumilautailusta hevosvoimalla – "Kovempaa se meni kuin moottorikelkka"

Tempaus oli hevosellekin hyvää treeniä, kertoo ravivalmentaja Tero Lahtinen.

Lumilautailua harrastava Teemu Suominen toteutti pitkäaikaisen haaveensa lautailusta hevosen perässä Tero Lahtisen ravitallilla Vesangalla Jyväskylässä.

"Olen vuosia sitten suunnitellut, että hevosen perässä lautailua pitäisi kokeilla, mutta ei ole oikein ollut lumia eikä Helsingin keskustassa missä asun oikein hevosiakaan", Suominen kertoo.

Tempaus onnistui, kun Suominen oli palaamassa Lapin matkalta ja piipahti kaverinsa mökillä. Kaverukset pudottivat lunta katolta, mikä kiinnitti Suomisen huomion tolkuttomaan lumimäärään.

Lahtinen lähti lautailemaan ensin kaverinsa moottorikelkan vetämänä. Seuraavaksi he soittivat Tero Lahtisen tallille.

Lahtinen suostui ehdotukseen. Vetojuhdaksi valittiin 9-vuotias suomenhevonen Aarian Hermanni. Se veti lautailijaa kuuden kilometrin lenkin.

Suominen oli yllättynyt, että hevonen kulki lujaa syvässäkin lumessa.

"Vakuuttava eläin ja kunnioitusta herättävä kaikin puolin. Kovempaa se meni kuin moottorikelkka, mitä aamupäivällä ajettiin."

Lahtisen mukaan tempauksessa yhdistyivät huvi ja hyöty. Hyöty ravurille piilee siinä, että sen on häiriötekijän takia keskityttävä rytmin pitämiseen.

"Se oli hevoselle hyvää treeniä. Siltä meni rytmi sekaisin, se joutui hakemaan uutta rytmiä monta kertaa."

Lahtinen ei pidä kokeilua vaarallisena. Hermanni otti oudon kokemuksen rennosti.

"Ihmettelihän se varmaan vähän alussa, mutta ei siinä ollut mitään säikähdystä tai vaaran paikkaa ollenkaan. Hyvin meni lunkisti hevonen."

MT Hevoset
Lue lisää

Vilja Kivinen aloittaa oman valmennustallin pidon kotitilallaan – Sahara Playhard tallin uusin tulokas

Tammojen verestä kerättävää hormonia yhdessä eläinlääkkeessä Suomessa – Professori: "Käyttö on marginaalista"

"Että hevonen on viiden vanha ja kilpailee, on muutaman kerran jotain askaretta joutunut tekemään", Sanna Päivike toteaa MT Hevosissa kasvatuksesta

Islannissa kuohuu tammanverikohu – yli 40 vuotta jatkunut verifarmibisnes viranomaistutkinnan ja hevosihmisten vihan kohteena

MT Hevoset