Ihmiset & kulttuuri

Haluaisitko kokeilla maalla asumista? – varsinaissuomalaiseen Pöytyän kuntaan voi päästä kesällä kokeilemaan kuukauden ajaksi

Kunnan tiedotteen mukaan poikkeuskevät on vahvistanut entisestään maaseudun potentiaalia.
Sanne Katainen
Kurjenrahkan kansallispuiston pääpysäköintialue sijaitsee Pöytyällä.

Oletko jo pitkään haaveillut irtiotosta ja halunnut kokeilla, miltä elämä maaseudulla tuntuisi? Kaipaatko vaihtelua korona-arjen keskelle? Tuntuuko kynnys korkealta tehdä pysyviä elämänmuutoksia?

Varsinaissuomalainen Pöytyän kunta herättelee maalle muutosta kiinnostuneita muun muassa tällaisilla kysymyksillä kampanjatiedotteessaan.

Kunta järjestää kesätempauksen, jonka ideana on tarjota mahdollisuus maalla asumiseen kuukauden ajaksi. Asuminen maksaa 200 euroa.

Haussa on ihmisiä laidasta laitaan, eli yksinasuvia, pariskuntia, lapsiperheitä ja senioreita. Ikää pitää olla yli 18 vuotta ja paikkakuntalaiset eivät voi hakea.

Kesäkotikampanjaan valittu asukas sitoutuu kertomaan maaseudulla asumisen kokemuksistaan kunnan internetsivulla julkaistavassa blogissa ja somekanavissa. Mukaan voi hakea 1.6.–10.6. välisenä aikana.

Pöytyällä on asukkaita 8 300 ja sieltä ajaa vain puolessa tunnissa Turkuun.

Kuntaan on valmistunut ja valmistumassa muun muassa kaksi uutta yhtenäiskoulua, lukio, varhaiskasvatuksen yksikkö ja erillinen keskuskeittiö, markkinoidaan kampanjatiedotteessa.

Lue lisää

60 prosenttia suomalaisista haluaisi muuttaa pois asutuskeskuksista – ihannekoti on omakotitalo maaseudulla

Rapujen ystävät odottavat jo kauden alkamista, mutta vielä pitää malttaa – “Ravustus ei vaadi kalliita välineitä, eikä se ole vaikeaa”

Tutkimus: Nuorista kaupunkilaisista joka viides haaveilee maallemuutosta

On aika laittaa stoppi kaupunkien kasvulle