Ihmiset & kulttuuri

Uudet kesätoimittajat aloittivat työnsä – nämä naamat vahvistavat Maaseudun Tulevaisuuden toimitusta kesän ajan

Kesätoimittajat työskentelevät monipuolisesti ympäri Suomen. Täysin uusia kasvoja heistä on kuusi.
Carolina Husu
MT:n kesäväki kuvattiin Simonkatu 6:n seinustalla Forumin Kukontorilla. Ylhäältä vasemmalta: Hermanni Härkönen, Sanna Hietamäki, Anni Matero, Anniina Jokinen sekä Carolina Husu. Alhaalla vasemmalta: Fanny Niittymaa, Janica Pörhönen, Heta-Linnea Kovanen, Petra Paakkari ja Rasmus Montonen. Etäyhteydellä Riina Karvonen.

Maaseudun Tulevaisuuteen on saapunut yksitoista kesätyöntekijää. Kahdeksan toimituksen jäsentä aloitti maanantaina työnsä ja kolme työntekijää oli aloittanut jo toukokuussa.

Uusia kasvoja kesätyötekijöistä on kuusi. Uutistoimitukseen tiensä ovat löytäneet Anni Matero, Petra Paakkari ja Janica Pörhönen. Maataloustoimitukseen osaamistaan tuovat Fanny Niittymaa ja Sanna Hietamäki, sekä metsätoimitukseen puolestaan Anniina Jokinen.

Tulokkailla on monipuolinen koulutustausta, ja he aikovat työskennellä kesän aikana eri paikkakunnilta.

Anni Matero opiskelee valtiotieteitä Helsingin yliopistossa, ja aikoo työskennellä kotonaan Helsingissä tai perheen kesämökiltä käsin.

Satakunnasta kotoisin oleva Petra Paakkari opiskelee kirjallisuutta Helsingin yliopistossa. Työt hoituvat osittain Simonkadun toimistolla, osittain kotona Helsingin Suomenlinnassa ja keskikesällä mahdollisesti myös perheen mökiltä.

Janica Pörhönen opiskelee teologian maisteriksi Helsingin yliopistossa. Hän on kotoisin Alahärmästä, ja työskentelee kesän aikana kotonaan Vantaalla, toimistolla ja Lappajärven mökillä.

Fanny Niittymaa on kotoisin Yläneeltä Varsinais-Suomesta. Maaseudun Tulevaisuuteen hän tekee juttuja sekä Helsingin Oulunkylässä että Yläneellä. Niittymaa opiskelee Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa käyrätorven soittoa sekä tekee luokanopettajan opintoja Helsingin yliopistossa.

Sanna Hietamäki on kotoisin Ylihärmästä ja koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden kandidaatti. Sosiologian maisteriopinnot ovat käynnissä Helsingin yliopistossa. Hietamäki työskentelee pääosin Helsingissä, joskus myös toimistolla sekä todennäköisesti jonkin verran myös kotikonnuillaan.

Vihtiläislähtöinen Anniina Jokinen opiskelee metsätieteitä Helsingin yliopistossa, ja kesätyöt hoituvat kotoa Helsingin Vallilasta tai mökiltä Alavudelta.

Kesätyöntekijöinä lehdessä jatkoi myös viisi konkaria. Politiikan ja viestinnän maisteriopiskelija Hermanni Härkönen Helsingin yliopistosta on kolmatta kesää MT:n uutistoimituksessa. Härkönen tekee töitä pääosin Helsingin Itä-Pasilasta, mutta osan kesän myös Kiuruvedeltä, josta hän kotoisin.

Uutistoimituksessa jatkoi myös Puumalasta kotoisin oleva Rasmus Montonen, joka on toista kesää Maaseudun Tulevaisuudessa. Montonen aikoo työskennellä tämän kesän Jyväskylästä käsin.

Metsätoimituksessa työskentelee metsänhoitajaksi opiskeleva Riina Karvonen Helsingin yliopistosta. Hänen kesänsä on jo kolmas MT:n toimituksessa. Karvonen suunnittelee työskentelevänsä vaihtelevasti sekä Helsingin Viikistä opiskelijayksiöstään että Oulujärven rannalta.

MT:n juttujen visualisointia hoitaa graafinen suunnittelija Heta-Linnea Kovanen, joka on lehdessä toista kesää. Kovanen tekee töitä pääasiassa työhuoneeltaan Helsingin Kruununhaasta ja myös muualta päin Suomea.

Kolmatta kesää MT:n kuvajournalistina toimii Pietarsaaressa medianomiksi opiskellut Carolina Husu, joka tekee kuvauskeikkojen lisäksi töitä ensisijaisesti Vantaalta.

Lue lisää

Tämä kesätyökokemus ei unohdu: Metsäylioppilas päätyi laivakokiksi proomulle – syntyi vetistä kinkkukiusausta ja puuromaista jauhelihakastiketta

Talo huokuu historiaa

Yle uutiset: Vielä löytyy nuorille kesätöitä Pohjois-Karjalasta, mutta nyt kannattaa soittaa jo suoraan työnantajille

Nuohooja sen tietää: ”Ai sulla on Maaseudun Tulevaisuus – se on hyvä lehti! Voinko mä ottaa niitä mukaanikin?”