Perjantain 3.12. lehden jakelussa on häiriöitä. Näköislehti ja verkkosisällöt ovat toistaiseksi vapaasti luettavissa.
Ihmiset & kulttuuri

Porvoolaisäiti kehitti Kaverisovelluksen – Maksuton palvelu auttaa löytämään samanhenkistä seuraa joko etänä tai livenä vaikka koiralenkille tai kahvikupin ääreen

Sovellus auttaa löytämään samassa elämänvaiheessa olevia kavereita. Sen avulla voi luoda kaverikutsun tai etsiä jo luotuja kaverikutsuja.
Jaana Kankaanpää
Kaverisovelluksen tavoitteena on helpottaa pandemian aiheuttamaa yksinäisyyden kokemista.

Porvoolainen Arla Joensuu kehitti Kaverisovelluksen, jota on koekäyttänyt jo tuhat ihmistä. Tavoitteena on pandemian aiheuttaman yksinäisyyden kokemisen helpottaminen.

Kaverisovelluksen kumppaneiksi ovat lähteneet Porvoon suomalainen seurakunta ja Lasten ja nuorten keskus ry.

Varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan pastori Minna Tuominen korostaa, että tärkeintä on, että yksinäiseksi itsensä kokevat löytävät kaverin ja tulevat kohdatuksi. "Oleellista ei ole, kuka tuen tarjoaa, onko se järjestö, yksityinen toimija vai seurakunta. Tärkeintä on, että ihminen tulee kohdatuksi ja tuntee kuuluvansa johonkin yhteisöön."

Sovellus on tarkoitettu kaikenikäisille, ja sen avulla voi löytää esimerkiksi seuraa koiralenkille, golfkentälle tai vaikka lasten leikkitreffeille. Tuomisen mukaan monet vanhemmat kokevat itsensä yksinäisiksi tänä aikana ja erityisesti silloin, jos ovat muuttaneet uudelle paikkakunnalle vauvan kanssa.

Muita Kaverisovelluksen kumppaneita ovat muun muassa Lähde mukaan -liike ja kaikki sen toimijat, Setlementtiasunnot ja Suomen Punainen Risti.

Sovellus löytyy osoitteesta kaverisovellus.fi

Lue myös:

"Pahimmillaan yksinäisyys katkeroittaa", psykoterapeutti suree – maaseudulla yhteisön rooli yksinäisten auttamisessa voi olla suuri

Yli 60-vuotiaiden yhteydenpito ystäviin näyttää vähentyneen – koronaepidemia lisännyt yksinäisyyttä, ilmenee Eläkeliiton teettämästä kyselytutkimuksesta

Lue lisää

Yhden harmi voittaa sadan hauskan

Ikävä ja eristyneisyys vaihtuvat messutunnelmaan – Tampereelle lähdetään hymyssä suin tapaamaan ihmisiä ja tutustumaan uutuuksiin

Kouluterveyskysely: Yhä useampi nuori kärsii ahdistuneisuudesta ja yksinäisyydestä

Tyttöjen kokema ahdistus ja yksinäisyys lisääntynyt pandemia-aikana selvästi poikia enemmän – "Pandemia on ollut pommi, joka on laukaissut jotain"