Koneet & autot

Kiskobussi syttyi palamaan kolaroituaan traktorin kanssa Mänttä-Vilppulassa – vakavilta loukkaantumisilta vältyttiin, Otkes käynnisti alustavan tutkinnan

Traktorin kuljettaja loukkaantui lievästi.

Pirkanmaalla Mänttä-Vilppulassa tapahtui myöhään torstaina tasoristeysturma, jossa olivat osallisina traktori ja kiskobussi. Kiskobussi syttyi törmäyksen jälkeen palamaan, mutta vakavilta loukkaantumisilta vältyttiin, kertoo Pirkanmaan pelastuslaitos.

Traktorin kuljettaja loukkaantui lievästi: hän oli päivystävän palomestarin Jari Suokonaution mukaan kopsauttanut päätään. Veturinkuljettaja ja junan kolme matkustajaa eivät loukkaantuneet ja pääsivät ulos junasta.

Palomestari kertoi yöllä yhden jälkeen, että junan palo oli saatu sammutettua.

"Kyllähän se oli paha törmäys, junan kylkeen tuli reikä ja sitten se syttyi vielä palamaan. Se paloi ihan voimakkaasti", Suokonautio kertoi STT:lle.

Sisä-Suomen poliisilaitos kertoi Twitterissä poliisin tutkivan onnettomuuden syytä. Suokonautio arvioi, että syynä oli jonkinnäköinen inhimillinen erehdys, sillä kyseessä on vartioimaton tasoristeys.

Myös Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) kertoi käynnistäneensä turmasta alustavan tutkinnan.

"Otkes on käynnistänyt alustavan tutkinnan 14.5.20 Kulmalan tasoristeyksessä, Vilppulassa, myöhään illalla sattuneesta traktorin ja kiskobussin yhteentörmäyksestä", Otkes kertoi Twitterissä perjantaina aamulla.

Sekä traktori että juna ovat palomestarin mukaan niin sanotusti entistä kalua. Juna oli törmäyksen jälkeen kulkenut kiskoilla vielä noin 300 metrin matkan, joten vauhtia oli ennen onnettomuutta ollut arviolta ainakin 80 kilometriä tunnissa.

Onnettomuus tapahtui Vilppulan ja Kolhon välisellä rataosuudella Kitusuon ylikäytävällä hieman kello yhdentoista jälkeen illalla. Kyseisellä paikalla hiekkatie risteää rautatien kanssa.

Kiskobussi oli matkalla Tampereelta Jyväskylään. Rataosuus ei rataliikennekeskuksen mukaan ole kovin vilkasliikenteinen.

Onnettomuusjunan matkustajat pääsivät jatkamaan matkaansa taksilla.

Lue lisää

Noin viisi prosenttia kolaroiduista autoista lunastetaan – määrä saattaa kasvaa tulevaisuudessa, kun autot vanhenevat ja korjaus kallistuu

Mitä puimurin tai traktorin kuljettajan pitää ottaa liikenteessä huomioon, jotta hän välttyy kolarin tullessa rikossyytteeltä? Poliisitarkastaja kertoo

"Mitä tarkoittaa, kun traktori tai puimuri näyttää suuntavilkkua vasemmalle?" arvuuttelee Kati Partanen Twitterissä

Koneviesti: Deutz-Fahr 8280 TTV täydentää traktorimallistoa – 287-hevosvoimaiseen malliin on kehitetty uusi moottori ja vaihteisto