Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Valtran tehtaalla traktori valmistuu kahdeksassa tunnissa – samalla tuotantolinjalla tehdään useita eri traktorimalleja limittäin

AGCO:n omistamalla Valtran Suolahden tehtaalla tuotantoon on panostettu systemaattisesti, jotta traktoreita saadaan linjalta enemmän. Tehtaan etuna on, että Valtran tilaaja saa haluamansa varustelun jo tuotantolinjalla.
Valtran kokoonpanotehtaalla on 300 metriä pitkä päätuotantolinja, jolla kokoonpannaan viittä eri tuotantomallia.
Valtran kokoonpanotehtaalla on 300 metriä pitkä päätuotantolinja, jolla kokoonpannaan viittä eri tuotantomallia. Kuva: Valtra

Valtran Suolahden tehtaalla on 300 metriä pitkä päätuotantolinja, joka on teollisuudessa hieman poikkeuksellinen. Linjalla kokoonpannaan viittä eri tuotantomallia, joissa on monia erilaisia variaatioita. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että samalla tuotantolinjalla tehdään hyvin erilaisia traktoreita eikä linjan läpi mene kahta samanlaista traktoria viikon aikana. Tuotepalettiin kuuluu A-, N-, T-, G- ja Q-sarjojen traktorit erilaisine komponentteineen. Traktorirungot lähtevät linjan alkupäästä vuorotellen ja kulkevat peräkkäin koko kokoonpanolinjan.

”Yhden traktorin valmistusaika on noin 8 tuntia. Tuotantolinjalla on 12 minuutin tahtiaika ja pyrimme jatkuvasti lyhentämään sitä”, kertoo tehtaanjohtaja Tiina Herlevi.

”Se, että kaikkia malleja valmistetaan sekaisin, on oikeastaan välttämätöntä. Linjalla pitää olla sopiva mixi, jotta linja etenee sujuvasti. Linjalla on vuorotellen täydellä varustuksella olevia Q-sarjalaisia ja välillä perusvarustuksella olevaa A-sarjaa. Näin linja toimii joustavasti ja virtaus linjalla on tasainen”, Herlevi jatkaa.

Valtralla on yli 300 tavarantoimittajaa ja päivittäin käsitellään noin 11 000 komponenttia. Yhden traktorin komponenttitarve on noin 1500 kappaletta. Tämä vaatii toimivan varaston ja tuotantolinjan syöttötoiminnon.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tuotannossa on töissä noin 700 ihmistä, joista 90 on toimihenkilöitä. Kokoonpanolinjalla työ tehdään noin 10 hengen tiimeissä, ja yhden tiimin jäsenet kiertävät eri vaiheilla. Jokaisella tiimillä on vetäjä. Työnjohtajalla taas on 4–5 tiimiä vedettävänään.

”Suolahden kokoonpanolinjan toiminta on monen kehitysvaiheen tulos, ja tavoitteena on kasvattaa tuotantoa edelleen. Vuonna 2022 työpaikkojen nettolisäys tuotannossa oli 70 täysipäiväistä”, Herlevi kertoo.

Lue Koneviestin nettisivuilta, miten traktorien komponenttien kokoaminen sekä kokoonpano Valtran tuotantolinjalla tapahtuu!

Sinua saattaa kiinnostaa myös seuraavat artikkelit:

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Valtra Unlimited Studio on tarjonnut räätälöityjä ratkaisuja jo 10 vuotta – traktoreita toimitetaan myös puolustusvoimille ja kansainvälisille puolustusorganisaatioille

Valtran uusi Q-sarja on kauan odotettu portaaton — sarjan traktorit valmistetaan Suolahdessa

Valtra esitteli täysin uuden traktorimalliston − uusi Q-sarja sijoittuu tehoiltaan ja kooltaan T- ja S-sarjojen väliin