Paahdettuja tomaatteja on superhelppo valmistaa: Tarjoa maukkaan raejuustotahnan kera
Unohda fetat tai burratat, ja tarjoa paahdetut tomaatit kotoisasti raejuustotahnan kanssa.
Paahdetut tomaatit ja raejuustotahna maistuvat esimerkiksi tuoreen leivän kera. Kuva: Sanne KatainenPaahdetut tomaatit ja raejuustotahna
4 annosta
Ainekset
- 2–4 (250 g) kirsikkatomaattiterttua
- 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
- ½ tl chilihiutaleita
- ripaus suolaa ja pippuria
Tahna
- 1 prk (200 g) pehmeää, tahnamaista raejuustoa (esim. Arla)
- 1 rkl rypsiöljyä
- hienonnettuja yrttejä (esim. basilikaa, minttua, rosmariinia)
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
- Huuhtele tomaattitertut ja siirrä uunivuokaan. Lisää päälle öljy ja mausteet. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Tomaattien paahtuessa sekoita raejuustoon öljy, yrtit ja mausteet. Sekoita hyvin joko käsi- tai sähkövatkaimella.
- Levitä tahna tarjoilulautaselle ja nosta tomaatit päälle. Valuta uunivuoasta neste ja mausteet tomaattien päälle.
- Tarjoa heti alkupalana, aterian lisäkkeenä tai leivän kanssa pikkuruokana.
- Vinkki: Jos käytätä irtonaista raejuustoa, niin voit soseuttaa sen tahnaksi sauvasekoittimella.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
