Tämä uunilohi toimii myös viileänä: Täydellinen resepti juhlapöytään
Ruodoton ja nahaton greippi-fenkolilohi maistuu raikkaalta myös kylmänä vaikkapa juhlien noutopöydässä.Kala on herkullisen mehevää, kun paksuimpaan kohtaan työnnetty paistolämpömittari näyttää 50–52 astetta. Sisälämpötilan kivutessa 60 asteeseen tai yli mehukkuus on menetetty, ja kala on kuivaa.
Greippi-fenkolilohi
4–5 annosta
- Ainekset
- noin 700 g ruodotonta lohifileetä
- Greippihöystö
- 1 (veri)greippi
- ½ fenkolia
- ½ punasipulia
- 1–2 rkl rosmariinin neulasia
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Valmistusohje
Tee greippihöystö. Huuhtele greippi ja kuivaa se. Raasta kuori talteen.
Vuole kuori ja käsittele hedelmälohkot kalvottomiksi. Kumoa greippiviipaleet ja raaste kulhoon.
Huuhtele fenkoli, poista kova kanta ja leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna punasipuli.
Kääntele fenkoli, punasipuli, silputtu rosmariini, öljy, suola ja pippuri greipin joukkoon.
Pyyhi lohifilee talouspaperilla. Nosta filee voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille nahkapuoli ylöspäin. Nosta kala 200-asteiseen uuniin 5 minuutiksi, ota ulos ja vedä tai rullaa keittiöpihdeillä nahka pois pääpuolesta lähtien. Laske lämpö 175 asteeseen.
Ripottele fileelle suolaa ja pippuria ja levitä päälle greippihöystö.
Paista 175 asteessa vielä noin 10 minuuttia fileen paksuuden mukaan, kunnes sisälämpötila on 50–52 astetta.
Vinkki: Voit vaihtoehtoisesti lisätä greippihöystön vasta kypsän jäähtyneen lohen päälle, jolloin lohi sopii mainiosti esimerkiksi kevään juhlien buffettipöytään.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



