Kreikkalainen kyläsalaatti on täyttävää ja valmistuu helposti: Kokeile vuohenjuustolla
Kreikkalainen kyläsalaatti on ruokaisa, joten se käy kevyeksi lounaaksi.Salaattiin marinoidaan kypsiä perunalohkoja sekä sipulirenkaita. Salaatin viimeistelee vuohenjuusto. Juustoviipaleet voi lisätä kylmänä tai lämmitettynä salaatin päälle.
Kreikkalainen kyläsalaatti
4 annosta
- Ainekset
- 1 punasipuli
- 6 keskikokoista, keitettyä perunaa
- 1 dl mustia, kivettömiä oliiveja
- 2–3 tomaattia
- ½ (150 g) kurkkua
- 1 ruukku salaattia
- tuoretta oreganoa
- Päälle
- 1 pötkö (180 g) vuohenjuustoa
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- Kastike
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 dl (oliivi)öljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 oksa rosmariinia
- ½ tl mustapippuria
- ¼ tl suolaa
Valmistusohje
Valmista ensin kastike. Hienonna veitsellä kuoritut valkosipulin kynnet ja rosmariini. Sekoita kastikeainekset. Viipaloi kuorittu sipuli kastikkeeseen marinoitumaan.
Leikkaa kylmät perunat lohkoiksi ja sekoita marinoitumaan sipulien kanssa pariksi tunniksi.
Lohko tomaatit. Suikaloi kurkku ja salaatti laakealle vadille. Kokoa loput salaattiainekset tarjoiluastiaan.
Viipaloi vuohenjuusto. Laita viipaleet leivinpaperin päälle ja käännä leivinpaperia myös viipaleiden päälle. Kuumenna pakettia paistinpannulla molemmilta puolilta.
Nosta lämpimät vuohenjuustoviipaleet salaattivadille ja valuta hunajaa päälle. Juustoviipaleet voi lisätä myös kylminä. Tarjoa lisäksi maalaisleipää.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

