Mehevä vihannesfocaccia on leivän juhlavampi muoto
Tee kevään juhliin vegaanista vihannesfoccacciaa, josta saa näyttävän värikkään koristelemalla. Se on kiva tapa tuoda leipä tarjolle juhlavammassa muodossa.Juuston sijaan leivässä käytetään kotimaista kauravuustoa, jolloin leipä sopii myös vegaaniruokailijoille.
Keväinen vihannesfocaccia Chavrella
Taikina
- 6–7 dl vehnäjauhoja
- 3 dl kädenlämpöistä vettä
- 7 g kuivahiivaa (1/2 pss)
- 2 tl sokeria
- 2 tl suolaa
- 3 rkl oliiviöljyä
Päälle
- 1 pkt Mö Chavrea
- oliiveja (oman maun mukaan)
- 1 porkkana (ohuina suikaleina)
- kourallinen kirsikkatomaatteja (puoliksi leikattuina)
- 1–2 varsiparsakaalia (pieninä paloina)
- 3 herkkusientä (viipaloituina)
- tuoretta rosmariinia ja timjamia
- ripaus oliiviöljyä
- karkeaa merisuolaa
Aloita sekoittamalla kulhossa kuivahiiva reilusti kädenlämpöiseen veteen. Anna seistä 5 minuuttia, jotta hiiva aktivoituu.
Lisää mukaan sokeri, suola ja vähitellen vehnäjauhot. Lisää lopuksi mukaan oliiviöljy ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
Anna tämän jälkeen taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin tunti. Taikina on koonnut tarpeeksi, kun se on kaksinkertaistunut.
Sillä välin kun taikina kohoaa esivalmistele kasvikset: viipaloi porkkana ja herkkusienet, leikkaa varsiparsakaali paloiksi ja puolita kirsikkatomaatit. Leikkaa Mö Chavrea pieniksi paloiksi.
Levitä kohonnut taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaiseksi. Tee taikinan pintaan sormilla pieniä kuoppia.
Levitä päälle oliiviöljyä ja ripottele karkeaa merisuolaa. Asettele lopuksi päälle kauniisti kasvikset, Mö Chavre -palat, oliivit sekä rosmariinin ja timjamin oksia.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes focaccia on saanut kauniin kullanruskean pinnan ja vihannekset ovat kypsyneet. Ennen leikkaamista anna focaccian jäähtyä hetki.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



