Lyttyruusukaalit ihastuttavat epäilijätkin: Helppo herkkuruoka
Jos ruusukaaleja jäi aterialta yli, tee niistä koukuttavan hyviä lyttyruusukaaleja. Makuaineiksi riittävät vuohenjuusto, salvia ja salami.Rapeat lyttyruusukaalit
noin 20 kpl
Ainekset
- 250 g ruusukaaleja
- suolaa ja mustapippuria
- 1 rs (150 g) pehmeää vuohenjuustoa
- noin 20 salvianlehteä
- noin 20 pientä salamiviipaletta
Valmistusohje
- Huuhtele ruusukaalit. Leikkaa kanta ja poista mahdolliset huonot uloimmat lehdet. Keitä ruusukaaleja suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta hyvin.
- Nosta ruusukaalit leivinpaperin päälle uunipellille ja painele ne litteiksi perunanuijalla tai juomalasin pohjalla.
- Nosta lusikalla vuohenjuustonokareita ruusukaalien päälle. Paina juustoon salvianlehti ja salamiviipale.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes juusto on saanut vähän väriä. Tarjoa pikkusuolaisina suupaloina tai noutopöydän osana.
- Vinkki: Voit vaihtaa salamin silputtuun meetvurstiin tai palvikinkkuun.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

