Ihanan kermaiset silakkarullat: Herkullisia myös kylmänä leivän päällä
Sinappisessa silakkavuoassa fileet maustetaan ja kääritään rullalle vuokaan. Rullien päälle kaadetaan kermainen kastike.
Hurmaa perhe sinappisella silakkavuoalla, jonka salainen ainesosa on mätitahna. Jos rullia jää, niin ne maistuvat hyviltä ruisleivän päällä. Kuva: Sanne KatainenSilakat maistuvat herkullisilta lämpiminä, mutta myös kylminä, jolloin ne sopivat erityisen hyvin ruisleivän päällä syötäväksi.
Sinappinen silakkavuoka
4 annosta
Ainekset
- noin 600 g silakkafileitä
- 1 tl sitruunapippuria
- ¼ tl suolaa
- 5 tillinvartta
- 2 dl ruokakermaa
- ½ tuubia (190 g) mätitahnaa
- 1 rkl sinappia
- ½ limen menu
Valmistusohje
- Lado silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Saksi päälle reilusti tilliä. Kääri fileet rullalle ja nosta pystyyn noin 2 litran vetoiseen uunivuokaan.
- Sekoita kerma, mätitahna, sinappi, limen mehu. Kaada seos tasaisesti silakoiden päälle. Siirtele silakoita esimerkiksi haarukalla niin, että kastike asettuu tasaisesti kalojen väliin.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Tarjoa keitettyjen perunoiden ja kasvisten kanssa.
- Vinkki: Jos rullia jää yli, niin ne maistuvat hyviltä ruisleivän päällä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

