Kylmäsavulohivuoka valmistuu helposti ja on älyttömän hyvää
Pienikin määrä kylmäsavulohta antaa hienon maun perunaiseen vuokaruokaan, johon solahtaa mukaan myös fenkolia, purjoa ja tilliä.Perunakerrosten väliin sujautetaan kylmäsavulohta, fenkoliviipaleita, purjosilppua sekä tilliä. Miedossa uuninlämmössä pitkään haudutettaessa laatikosta tulee todellista herkkua.
Fenkoli-kylmäsavulohilaatikko
4 annosta
Ainekset
- 800 g yleisperunoita
- 250 g fenkolia
- 200 g kylmäsavulohta
- 10 cm pala purjoa
- ½ dl tilliä
Kerma-maitoseos
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- 3 dl kuohukermaa
- 2 dl täysmaitoa
- 1½ rkl sinappia
- 1 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
Valmistusohje
- Kuori perunat. Leikkaa ne ja fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Silppua kylmäsavulohi. Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo. Hienonna tilli.
- Voitele uunivuoka (noin 3 l). Levitä puolet perunaviipaleista vuoan pohjalle ja niiden päälle tasainen lohikerros, fenkolit, purjo- ja tillisilppu. Asettele päälle loput perunaviipaleet.
- Hienonna fenkolinsiemenet huhmareessa.
- Sekoita keskenään kerma, maito, sinappi, suola, pippuri ja fenkolinsiemenet. Kaada seos vuokaan.
- Kypsennä lohilaatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti 10 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja pinta on saanut väriä.
- Tarjoa mummonkurkkujen ja etikkapunajuurien kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


