Näin saat makaronilaatikkoon rutkasti lisää makua: Kokeile helppoa reseptiä salaisella ainesosalla
Makaronilaatikon tuunattu versio on niin herkullinen, että sitä kannattaa valmistaa kerralla iso annos.Pekonilisä tekee ihmeitä, samoin kuumalla pannulla sihahtava viinietikka sekä timjami ja ripaus currya. Mehevöittävä munamaito on yhdistelmä kanalientä ja kermaa. Kaiken kruunaa runsaskätisesti joukkoon sirotellut juustoraasteet.
Koska makaronilaatikko maistuu mainiolta myös seuraavina päivinä, kannattaa tehtailla kerralla pari vuoallista. Toisen voi vaikka sujauttaa pakastimeen sellaisen päivän varalle, kun ei ehdi eikä keksi mitään.
Juustoinen liha-makaronilaatikko
noin 10 annosta
Ainekset
- 400 g kuvio- tai sarvimakaronia
- 400 g naudan jauhelihaa
- ¾ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 85 g pekonia
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ dl omenaviinietikkaa
- 2–3 rkl timjamia silputtuna
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria rouhittuna
- 1 ps (130 g) mustaleimaemmentaalijuustoraastetta
Liemi
- 5 dl kanalientä
- 5 dl kuohukermaa
- 3 kananmunaa
- 1 tl currya
- 1 tl paprikajauhetta
- ripaus chiliä tai loraus chilikastiketta
- ¼ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria rouhittuna
Päälle
- 1 ps (150 g) mozzarellajuustoraastetta
Valmistusohje
- Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.
- Ruskista jauheliha kuumassa pannussa. Mausta se suolalla ja pippurilla. Kumoa tilavaan sekoituskulhoon.
- Silppua pekoni. Kuori ja hienonna sipulit. Paista pekoni pannulla. Lisää sipulit, kun pekoni on ruskistunut. Kääntele seosta muutama minuutti. Nosta lämpöä. Kaada pannuun viinietikka. Sekoita joukkoon timjami, suola ja pippuri.
- Kääntele jauhelihan joukkoon pekoniseos, makaronit ja emmentaaliraaste. Kaada seos isoon voideltuun uunivuokaan (5 l) tai jaa kahteen pienempään (2 x 2½ l).
- Sekoita liemen ainekset keskenään ja kaada se vuokaan.
- Levitä mozzarellaraaste pinnalle ja kypsennä 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 30 minuuttia.
- Laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia. Anna vetäytyä huoneenlämmössä 10 minuuttia. Tarjoa makaronilaatikko ketsupin ja salaatin kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

