Tästä ei tomaattisalaatti parane: Katso resepti
Sumakki, basilika ja pinjansiemenet maustavat eksoottisen, sipulisen tomaattisalaatin ihanasti.Sipulinen tomaattisalaatti
4 annosta
Ainekset
- 2 salottisipulia tai 1 makea sipuli
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 2 tl sumakkia
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 500 g tomaatteja, eri kokoisia ja värisiä
- ½ dl pinjansiemeniä
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ ruukkua basilikaa
Valmistusohje
- Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Sekoita sipulien joukkoon viinietikka, sumakki ja mausteet. Sekoita ja nosta jääkaappiin maustumaan noin 30 minuutiksi.
- Huuhtele tomaatit. Hevi isot tomaatit käsin palasiksi ja leikkaa pienet renkaiksi. Paahda pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet väriä. Anna jäähtyä.
- Sekoita tomaatteihin oliiviöljy ja hienonnetut basilikanlehdet. Siirrä seos tarjoilulautaselle. Nostele päälle maustuneet sipulit liemineen. Viimeistele pinjansiemenillä.
- Säilytä viileässä tarjoamiseen asti.
- Vinkki: Sumakki on Välimeren ja Lähi-Idän keittiöissä käytettävä mauste. Sitä löytää hyvin varustetuista marketeista sekä etnisistä- ja maustekaupoista. Jos et löydä sumakkia, niin korvaa se puolikkaan sitruunan raastetulla kuorella sekä mehulla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

