Ruokaisa grillibroilerisalaatti on herkkua! Majoneesikastike kruunaa annoksen
Tämä kastike hurmaa niin broileriin, loheen, kasviksiin kuin vaikkapa tartarpihviin yhdistettynä.
Japanilaishenkinen majoneesipohjainen salaattikastike saa makunsa seesamiöljystä ja -siemenistä sekä umamisesta soijakastikkeesta. Näistä syntyy koukuttava yhdistelmä. Kuva: Helena Saine-LaitinenJapanilaisten intohimo majoneesiin maistuu myös seesamisalaattikastikkeessa. Paahdettaessa seesaminsiementen aromi syvenee ja muuttuu pähkinäiseksi. Paahteista makua tehostetaan vielä seesamiöljyllä ja kastike notkistuu soijakastikkeella.
Grillibroilerisalaatti
4 annosta
Ainekset
- ½ grillikana
- ½ Cosmopolitan-salaattia
- ½ ps (100 g) maissia (pakaste)
- 3 (200 g) tomaattia
- 1 vihreä paprika
- 1 dl hillosipuleita
Seesamikastike
- 1 dl seesaminsiemeniä (kuorittu)
- 1½ dl majoneesia
- 2 rkl soijakastiketta
- 1½ rkl riisiviini- tai valkoviinietikkaa
- 2–3 tl paahdettua seesamiöljyä
- 1½ tl sokeria
Valmistusohje
- Aloita tekemällä kastike. Paahda seesaminsiemeniä sekoitellen kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne ruskistuvat kauniisti. Siirrä siemenet jäähtymään toiseen astiaan.
- Mittaa kaikki kastikeainekset korkeaan kapeaan kulhoon ja surauta sauvasekoittimella kastikkeeksi. Sen ei tarvitse olla täysin sileää. Peitä kulho kelmulla ja pidä viileässä tarjoiluhetkeen.
- Käsittele kypsä grillikana luuttomaksi riipimällä lihat rangasta. Halutessasi voit poistaa myös nahan. Revi salaatti laakealle vadille.
- Sulata pakastemaissi. Huuhtele ja pilko tomaatit ja paprika. Valuta ja puolita hillosipulit.
- Nostele kaikki ainekset salaattipedille ja tarjoa seesamikastikkeen kera.
- Seesamikastike sopii mainiosti myös kalasalaatteihin.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


