Broileri sopii täydellisesti gulassiin – tätä kannattaa kokeilla!
Paprikainen broilerigulassi vie makumatkalle Unkariin.
Tämä Balkanilla ja Unkarissa suosittu ruoka maistuu paprikalle sekä tomaatille. Kuva: Jaana KankaanpääGulassi on unkarilainen liharuoka, joka voi olla pata- tai keittoruoka. Tällä kertaa lihana käytetään broileria. Smetana tuo täyteläisyyttä ja happoa valmiiseen ruokaan. Smetanan voi lisätä joko hautumaan kasvisten kanssa tai vasta valmiiseen pataan. Broilerin liha kypsyy nopeasti, joten lisätään se pannulla paistettuna kypsään pataan.
Broilerigulassi
6 annosta
Ainekset
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulin kynttä
- 1 rkl voita
- 5 dl vettä
- 2 rkl tomaattisosetta
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl paprikajauhetta
- ½ tl valkopippuria
- 1 tl suolaa
- 1 porkkana
- pala (50 g) selleriä
- 5 (400 g) perunaa
- 2 suippopaprikaa
- 1 prk (120 g) smetanaa
- 400 g maustamattomia broilerin- tai kananpojan fileesuikaleita
- 2 rkl voita
- 1 dl persiljasilppua
Valmistusohje
Lohko kuorittu sipuli, hienonna valkosipulin kynnet.
Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa tai padassa. Kuullota sipulit ja valkosipulit. Lisää vesi ja mausteet. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi.
Lisää pilkotut porkkanat ja selleri, perunat lohkoina ja suikaloitu paprika. Sekoita smetana joukkoon ja hauduta kypsäksi.
Kypsennä fileesuikaleet voissa pannulla. Lisää kypsään pataruokaan. Tarkista suola ja lisää lopuksi persiljasilppu.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

