Verkko-opiskelu sopii kiireiselle
Nykypäivän karjatilalla riittää töitä, ja irtautuminen edes päiväksi on vaikeaa.”Jos lähtisi päivän koulutukseen, pitäisi olla etukäteen varma, että siitä on hyötyä”, suonenjokelainen maidontuottaja Petri Suihkonen sanoo.Verkkokurssin kynnys on paljon matalampi. ”Ei tarvitse lähteä kotoa mihinkään. Riittää, kun tälläytyy tietokoneen ääreen kahvikupin kanssa.”Suihkonen kokeili verkko-opiskelua osallistumalla Luomutietohankkeen järjestämään Karjatilan valkuaisomavaraisuus -koulutukseen.
Hän pitää verkkokursseja erittäin hyvänä opiskelutapana.
Vuorovaikutteisuus oli yksi kurssin eduista. Äänessä eivät olleet vain kouluttajat, vaan myös viljelijät jakoivat aktiivisesti tietoaan ja kokemuksiaan.
Suihkosen mainitsema kurssi oli osa Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin vetämää Luomutietoverkko-hanketta. Luomutuottajien lisäksi siihen osallistui myös monia tavanomaisia tuottajia, kuten juuri Suihkonen.
Hankkeen tuloksista kerrottiin Helsingissä tänään.
Lue lisää perjantain Maaseudun Tulevaisuudesta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


