Onko nykyaikainen elämäntapamme vain väliaikainen vaihe? Suomesta löytyy paikka, jossa opiskelleilla ruuan ja energian kallistuminen ei tunnu missään
Nurmeksessa opiskellaan viljelemään oma ruoka itse. Kaupungissa elämä ei voi olla ekologisesti kestävää, sanoo Omavaraopiston opettaja Maria Dorff.

Osaston luetuimmat
- Kannattava viljanviljely vaatisi noin sata euroa lisää hintoihin – rukiin hinnan pitäisi kustannusten takia olla ensi syksynä 440 euroa, nyt siitä tarjotaan alle 300 euroa04:00 Tilaajalle
- Emäntäkalenterista tuttu Sini Tikkanen on lehmiensä yksinhuoltaja – ”Emäntä on arvonimistä arvokkain, ja sen taakse kätkeytyy aito ja työtään rakastava voimanainen”28.1.
- Maidontuottajien määrä väheni viime vuonna kahdeksalla prosentilla, vuoden lopussa oli noin 4570 maidontuottajaa29.1.
- Sipulikriisi: Hinnat kohosivat Filippiineillä kymmenkertaisiksi Suomeen verrattuna ja sipuleiden salakuljetuksesta tuli iso bisnes29.1.
- Huoltovarmuuskeskus aloittaa tällä viikolla viljan ostot varmuusvarastojen kasvattamiseksi – ”Olemme hankintojen ajan iso yksittäinen ostaja”11:07 Tilaajalle
- Luke: Lähes kaikki mineraalifosforilannoitus olisi korvattavissa kierrätetyllä fosforilla15:48 Tilaajalle
- ”Koko alan etu olisi, että trendi jyrkkenisi selvästi” ‒ Reijo Karhinen tviittasi maatilojen määrän vähenemisestä27.1.