Alle puolet pikaruuan raaka-aineista on kotimaisia
Moni ketju ei suostu vastaamaan kysymykseen kotimaisen ruuan osuudesta.
Maailman suurin pikaruokaketju Subway ei suostu luovuttamaan tietoja raaka-aineidensa alkuperästä. Kuva: Ville-Petteri MäättäKarkean arvion mukaan alle puolet Suomessa toimivien pikaruokapaikkojen ruuista on kotimaisia. Maaseudun Tulevaisuus kysyi raaka-aineiden alkuperää kahdeksasta ketjusta: Kotipizza, McDonalds, Hesburger, Burger King, Rolls, Scanburger, Subway ja Picnic.
Kotipizza, Picnic, McDonalds ja Subway eivät vastanneet kysymykseen kotimaisen ruuan osuudesta.
Suomalaista suosivaksi mielletty Hesburger arvioi kotimaisten raaka-aineiden osuudeksi 30–40 prosenttia ja loput vastanneista hampurilaisketjuista noin 40–80 prosenttia. Muiden kuin Hesburgerin arviot eivät kuitenkaan ole luotettavia, sillä ketjut olettivat hampurilaissämpylöiden olevan täysin kotimaisia.
Valmistaja Lantmännen Unibaken mukaan sämpylöiden viljoista noin 40 prosenttia tulee ulkomailta.
Kuluttajia kiinnostaa erityisesti lihan alkuperä. Moni ketju tuo kanaa Thaimaasta ja Brasiliasta. McDolnaldsissa, Burger Kingissä ja luultavasti Subwayssa ei tarjota lainkaan kotimaista lihaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

