Joka kolmas viljelijä on monen alan yrittäjä
Joka kolmannella maatilalla on maatalouden ohella muutakin yritystoimintaa. Lammilainen yrittäjä Jyrki Hasila on pystyttänyt perunapeltojensa keskelle kuorimon, jossa käsitellään pari miljoonaa kiloa perunaa ravintoloille ja suurkeittiöille.Ensimmäiset kuoritut perunat lähtivät ovesta ulos vuonna 2000, yrittäjä Jyrki Hasila kertoo.
”Tänä päivänä kuoritaan tunnissa sen verran mitä silloin kuorittiin päivässä.”
Tuotanto lähti rakettimaiseen nousuun, kun asiakkaaksi saatiin Lahden kaupunki. Päämarkkina-alue on Päijät-Häme, jossa ammattikeittiöt tilaavat suuria määriä hankintarenkaan kautta.
Ostojen keskittymiseen olisi Hasilan mukaan ollut vaikea vastata pelkällä perunalla, vaikka sitä pilkotaan ja pakataan asiakkaiden toiveiden mukaisesti.
Hasila päätti laajentaa toimintaa tukkupuolelle. Hän välittää perunan ohella satoja muitakin tuotteita lantusta banaaniin asti.
Puolet liikevaihdosta kertyy perunan jalostuksesta ja toinen puoli välitystoiminnasta.
Uusin aluevaltaus yritystoiminnassa on Myllyn kuppi & kakku Oy. Entisen sikalan paikalla toimii nykyaikainen keittiö, jossa valmistuu sekä lounaita että pitopalvelun tarjottavia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

