Lihantuotanto kasvoi viime vuonna
Suomalaisilla maatiloilla tuotettiin viime vuonna lihaa yhteensä lähes 400 miljoonaa kiloa.
Siipikarjanlihaa kertyi viime vuonna 149 miljoonaa kiloa. Kuvassa vuorokauden ikäisiä broileriuntuvikkoja. Kuva: Johannes TervoLihaa tuotettiin yhteensä hieman yli 397 miljoonaa kiloa viime vuonna. Määrä on kaksi prosenttia enemmän kuin edellisvuonna, ilmenee Luonnonvarakeskus Luken tuoreesta tilastosta.
Eniten kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna siipikarjanlihan tuotanto. Sitä kertyi 149 miljoonaa kiloa, mikä on neljä prosenttia edellistä vuotta enemmän.
Naudanlihaa tuotettiin 87 miljoonaa kiloa, mikä on prosentin verran vuotta 2023 enemmän. Saman verran oli kasvua sianlihassa, jota tuotettiin 161 miljoonaa kiloa.
Lampaanlihan tuotettiin miljoonan kilon verran eli kuusi prosenttia edellisvuotta vähemmän. Vuohenlihaa kertyi vajaat 19 000 kiloa ja hevosenlihaa 181 000 kiloa.
Luomunaudanlihaa tuotettiin Luken tilaston mukaan neljä miljoonaa kiloa. Luomuna sianlihaa kertyi 600 000 kiloa ja lampaanlihaa 220 000 kiloa. Luomusiipikarjanlihaa ei tuotettu lainkaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





