"Ainutlaatuinen ilmasto ja eläinten hyvinvointi", Pig Progress -lehti hehkuttaa Suomen sikataloutta
Samalla todetaan, että suomalaisella sikatuotannolla riittää haasteita, vaikka hyvinvointi on huippuluokkaa ja liha suosittua.
Se, että sikojen häntiä ei Suomessa typistetä, teki kokeneeseen sikatoimittajaan vaikutuksen. Kuva: Sanne KatainenKansainvälinen sikataloutta käsittelevä media Pig Progress on vaikuttunut suomalaisesta sikataloudesta.
"Vaikka sianliha on lihoista suosituin kuluttajien keskuudessa, tuottajilla riittää haasteita", lehti kirjoittaa.
Artikkelissa nostetaan esiin selvät erot muuhun Eurooppaan. Sään ja pohjoisen sijainnin lisäksi niitä ovat: salmonellavapaus, häntien katkaisukielto ja pyrkimys soijattomaan rehuketjuun. Samalla todetaan, että vaatimukset nostavat tuotantokustannuksia. Lisäksi tekstissä mainitaan antibioottien käytön vähentäminen ja vapaaporsitukseen siirtyminen ajankohtaisina aiheina Suomen sikataloudessa.
"Hännänpurenta on minimoitu muun muassa onnistuneella ruokinnalla", lehdessä todetaan.
Korkeat työvoimakulut ja esillä ollut ajatus 4-päiväisestä työviikosta ovat myös kiinnittäneet toimittajan huomion, samoin useiden tilojen siirtyminen bioenergian käyttöön. Toimittaja on haastatellut MTK:n sikaverkoston puheenjohtaja Taru Antikaista ja vieraillut sikatilalla.
Antikainen nostaa haastattelussa esiin muun muassa ristiriidan sianlihan alhaisen tuottajahinnan ja korkeiden eläinten hyvinvointivaatimusten välillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


