Koko Fazerin tuotantoketju sitoutuu sertifioituun soijaan
Kasvisruoka ja kotimainen liha nousevat yhtiön ravintoloissa entistä vahvemmin näkyviin.
Voisiko tämä olla vain ruokaa ilman että leimataan erikseen kasvis- ja liharuoka? Kuva: Jaana KankaanpääVuoteen 2020 mennessä kaikki Fazerin tuotantoketjussaan käyttämä soija on vastuullisesti tuotettua ja sertifioitua, yhtiö tiedottaa. Lupaus koskee paitsi elintarvikkeeksi käytettävää soijaa myös lihan, kalan, maitotuotteiden ja kananmunien tuotannossa käytettyä rehua.
Maailmanlaajuisesti noin 70 prosenttia soijasta käytetään eläinrehuun.
Lupauksensa myötä Fazer laajentaa linjaustaan, joka on jo tähän mennessä koskenut Fazer Food Servicesin ravintoloita. Kaikki niiden aterioissa käytetty soija on jo nyt sertifioitua.
”Käyttämällä sertifikaatteja haluamme taata sen, että tuotantoketjussamme käytetty soija täyttää vastuullisen tuotannon vaatimukset”, sanoo Fazer Food Services Finlandin toimitusjohtaja Jaana Korhola.
Soijan vastuuton tuotanto on liitetty haitallisiin ympäristövaikutuksiin, kuten metsäkatoon ja monimuotoisuuden vähenemiseen, yhtiön tiedotteessa todetaan.
Fazer liittyy tavoitteen myötä suomalaiseen soijasitoumukseen, jonka ovat perustaneet Kesko, HK Scan Finland, Arla Suomi ja Unilever Finland yhteistyössä WWF Suomen kanssa.
Soijasitoumus on osa kahta vallitsevaa ruokatrendiä eli ihmisten kasvanutta kiinnostusta kasvisruokaa ja lähiruokaa kohtaan. Fazer kertoo nostavansa kasvisruuan johtavaksi teemaksi ravintoloissaan.
”Ihmiset syövät yhä enemmän kasviperäistä ruokaa, ja kiinnittävät huomiota ruoan alkuperään ja lihan määrään. Kaikki Fazerin ravintoloissa tarjoiltava broileri on kotimaista ja vähintään 90 prosenttia kaikesta lihasta on aina suomalaista”, Jaana Korhola kertoo.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
