Oululaisen jalkapalloseuran pelaajat hakevat kausityöhön maatiloille: Ovat valmiita tekemään raskastakin työtä - Maatalous - Maaseudun Tulevaisuus
Maatalous

Oululaisen jalkapalloseuran pelaajat hakevat kausityöhön maatiloille: Ovat valmiita tekemään raskastakin työtä

Urheiluseurojen tilanne on haastava, kun peli- ja harjoitustoiminta on keskeytetty koronatilanteen vuoksi.
Sanne Katainen
Maatiloilla on paljon työtä, jonka tekemiseen tarvitaan ylimääräisiä käsipareja kasvukauden aikana. Kuvituskuva.

Urheiluseurat ovat joutuneet keskeyttämään koronakriisin vuoksi peli- ja harjoitustoiminnan, mikä on vienyt monelta urheilijalta toimeentulon ja heikentänyt seurojen taloutta.

Osa pelaajista saa toimeentulonsa täysin vain pelaamisesta ja osa opiskelee osittain tai tekee muita töitä.

"Moni urheilija etsii väliaikaisesti muuta toimintaa. Esimerkiksi jalkapalloseura AC Oulussa on joutunut uuden tilanteen eteen, kun joukkueen harjoittelu ja koko toiminta on keskeytetty", kertoo jalkapalloseura AC Oulun toimitusjohtaja Juho Meriläinen.

Nyt AC Oulun pelaajat ovat ilmoittautuneet MTK:n, ProAgrian ja Suomen kylät ry:n Töitäsuomesta.fi-palvelussa helpottamaan maatilojen kausityövoimapulaa.

"Useat pelaajamme ovat kiinnostuneita maaseudun kausitöistä ja olemme valmiita raskaisiinkin töihin. Siksi pelaajamme ilmoittautuivat maaseudun kausitöihin."

AC Oulun maalivahdin Juhani Pennasen mukaan pelaajat tekevät nyt työnhakuilmoitukset Töitäsuomesta.fi -palvelussa. "Toivottavasti pääsemme nopeasti töihin."

"Jos pelaajat saataisiin muihin töihin pelitauon ajaksi, säästäisi seura palkkakuluissa ja vastaavasti maatilat saisivat kausityöntekijöitä. Näin kaikki voittaisivat", Meriläinen toteaa.

Reilu viikko sitten uudelleen avatussa Töitäsuomesta.fi-palvelussa voi ilmoittautua työnhakijaksi, ilmoittaa vapaana olevista työpaikoista ja hakea työvoimaa.

"AC Oulu on hieno esimerkki siitä, miten eri alojen ammattilaiset ovat valmiita myös maaseudun töihin. Nyt työnantajien kannattaa nopeasti laittaa paikkoja tarjolle", kehottaa MTK:n elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola.

"Ensinnäkin AC Oulu toivoo kaikille terveyttä. Se on kuitenkin kaikista tärkein asia. Toivomme kaikkea hyvää myös yrityksille ja työntekijöille, joita tilanne huolestuttaa. Pyritään kuitenkin positiivisuuteen ja yhteishenkeen. Toivottavasti tulevaisuudessa elämän arvot asettuvat uuteen järjestykseen", sanoo Meriläinen.

Mahdollisesti palvelusta löytyvien kausitöiden ohella AC Oulun pelaajat jatkavat omatoimista harjoitteluaan valmentajien ohjeiden mukaisesti. Ykkösen sarjakauden alkua on siirretty niin, että pelit alkavat aikaisintaan kesäkuussa.

Lue lisää

Hotellibisnes alkaa elpyä hiljalleen – isot ketjut avaamassa puolet hotelleistaan

Oppi ei nytkään kaada ojaan

Suomeen saa tulla vielä 4 500 kausityöntekijää EU:n ulkopuolelta – hallitus päätti kasvattaa työntekijöiden enimmäismäärää

Marko Mäki-Hakola kannustaa tiloja palkkaamaan suomalaisia: "Nyt tulee kiire!" – Kausityövoiman tarve tiloilla moninkertaistuu juhannukseen