Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Maatalous

Snellman lupaa palata lihahintaan pääsiäisen jälkeen –"Toivomme, että tuottajat ottavat yhteyttä, jos jokin asia askarruttaa"

Kohun keskelle joutunut lihatalo harmittelee menossa olevaa keskustelua, josta voi kärsiä koko suomalainen lihaketju.
Esko Keski-Vähälä
Lihatalo Snellmanin toimitusjohtaja Roland Snellman toteaa, että yhtiön hinnoittelu kestää vertailun kilpailijoihin kahden viime vuoden aikana.

"Keskustelin äsken pitkään kahden kuluttajan kanssa, jotka miettivät Snellmanin tuotteiden boikotoimista. Ei tällainen keskustelu palvele lihaketjua eikä tuottajia, sanoo toimitusjohtaja Roland Snellman lihatalo Snellmanilta Pietarsaaresta.

Snellmania on moitittu siitä, ettei se ole reagoinut siihen, että kilpailevat lihatalot ovat kertoneet hintojen nostoista tai ainakin suunnitelmista korottaa tuottajahintoja.

Toimitusjohtaja toteaa, että Snellmanin hinnoittelu kestää vertailun kilpailijoihin kahden viime vuoden aikana. Hän lupaa myös, että "yhtiö palaa hinnoitteluun ja tuottajahintoihin pääsiäisen jälkeen. Se kerrottiin myös tuottajille lähetetyssä viestissä".

Somessa on käyty kiivasta lihakeskustelua, joka sai lisäpontta Snellmanin tuottajilleen Anelma-järjestelmän kautta perjantaina lähettämästä kirjeestä.

Siinä yhtiö pyytää "välttämään tarpeetonta tyytymättömyyden lietsomista tai siihen osallistumista. Harkitsematon viestintä ei vahingoita vain Snellmania, vaan kaikkia ketjun tuottajia".

Tämä on tulkittu keskustelun rajoittamiseksi asenteella "Turpa kiinni ja tuottakaa", kuten MTK Etelä-Pohjanmaan lihavaliokunnan puheenjohtaja Sami Yli-Rahnasto totesi MT:lle maanantaina.

Snellmanin mukaan moni tuottaja on ottanut yhteyttä ja ollut huolissaan yhtiötä ja myös tuottajia haittaavasta keskustelusta, jopa boikottipuheista.

"Emme missään nimessä halua suitsia keskustelua. Yhtiön tuottajatapaamiset olisivat nyt menossa ilman koronaepidemia. Siksi toivomme, että tuottajat ottavat yhteyttä, jos jokin asia askarruttaa."

Koronatilanne on muuttanut lihan kulutusta ja arvo-osien kuten fileiden kysyntä on vähentynyt. Snellmanin mielestä nyt olisi aika Pelastetaan fileet -kampanjalle.

Snellmanin tuottajakirje löytyy täältä.

Halpuutus lihaketjussa jatkuu ja Snellman pyysi tuottajia vaikenemaan – "Turpa kiinni ja tuottakaa -asenne ei ole lihatalolta nykypäivään sopivaa"

Lue lisää

Snellman irtisanoi lihataloa arvostelleen Sami Yli-Rahnaston tuotantosopimuksen – "On mahdollista, että sikatalous loppuu tilaltamme tähän"

Lihajalostaja Snellman rakennuttaa uuden pakkasvaraston ja kasvattaa Pietarsaaren tehtaan yhteydessä olevan pakastekapasiteetin noin nelinkertaiseksi

Snellman: "Olemme aidosti surullisia, että tilanne ajautui tähän pisteeseen"

Koronakriisi on jo saanut Ruotsin kysymään ruokaa Suomesta – Naapurimaan omavaraisuusaste historiallisen alhainen