Kotimaista varhaisperunaa alkaa saada toukokuun lopulla, kesäkuun alussa se riittää kattamaan kysynnän
Kylmä sää hidasti varhaisimpien, maaliskuun alun istutusten kehitystä.
Vielä pitää malttaa hetki, ennen kuin pääsee herkuttelemaan kotimaisella varhaisperunalla. Kuva on vuodelta 2016, jolloin MTK maistatti uusia perunoita Forumin kauppakeskuksessa Helsingissä. Kuva: Terhi Pape-MustonenKotimaista, harson alla kasvanutta varhaisperunaa alkaa tulla markkinoille toukokuun viimeiseltä viikolta alkaen.
Kesäkuun alusta lähtien tarjonta riittää jo kattamaan kysynnän, MTK-Varsinais-Suomen varhaisperunatoimikunta arvioi tiedotteessaan.
Ensimmäiset varhaisperunat saatiin maahan maaliskuun alussa. Kylmä sää hidasti niiden kehitystä.
Varhaisperunan päätuotantoalueella saaristossa ja lounaisrannikolla oli maaliskuun lopussa jo 150 hehtaaria istutettuna.
Kesäkuussa varhaisperunaa nostetaan maaliskuun lopun ja huhtikuun istutuksista.
Kunhan vauhtiin päästään, kotimainen varhais- ja kesäperunatarjonta riittää kattamaan kotimaisen kysynnän koko kesän ajan.
Päivittäiseen perunamäärään vaikuttaa aina nostoajankohdan sää.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

