Maatalous

Lidl lopetti yhteistyön salmonellalihayhtiön kanssa toistuvien ongelmien takia mutta palautti sitten tuotteet hyllyynsä: "Haluamme tarjota mahdollisimman laajan valikoiman"

Nykyisessä yhteistyössä Skaren tuotteita ei enää ole myyty Lidlin kääreissä, vaan omalla merkillään.
Jarmo Palokallio
Lidlin myymää Skaren jauhelihaa vedettiin salmonella takia pois markkinoilta. Tuotteiden viimeinen käyttöpäivä oli umpeutunut pari viikkoa ennen salmonellan toteamista ja poisvetoa.

”Tulemme käsittelemään takaisinvedon huolellisesti yhdessä tavarantoimittajan kanssa. Yhteistyö jatkuu toistaiseksi”. Lidlin viestintäasiantuntija Sanna Mämmi kommentoi Lidlin ja salmonellatapauksissa ryvettyneen tanskalaisen lihatalon Skare Meat Packersin yhteistyön tulevaisuutta.

Useiden salmonellatapausten jälkeen Lidl keskeytti yhteistyön jo kerran viime vuonna. Skaren tuotteet kuitenkin palasivat hyllyihin kuluvan vuoden helmikuussa.

”Tavarantoimittaja on tehnyt perusteelliset selvitykset koskien tuoteturvallisuutta ja näiden selvitysten perusteella on päätetty jatkaa yhteistyötä tämän vuoden alussa”, Mämmi sanoo.

”Vaikka nykyinen yhteistyö alkoi uudelleen helmikuussa, yhteistyö ei ole jatkunut enää Lidlin omalla merkillä vaan toimittaja on toimittanut tuotteet omalla brändillään”, Mämmi kertoo.

Mämmin mukaan kaupan tehtävä on tarjota kuluttajille vaihtoehtoja. Lidlin valikoima on rakennettu siten, että tuotteita löytyy eri hintaluokissa, eri alkuperää ja eri makuvaihtoehtoja. ”Kuluttaja tekee päätöksensä omilla kriteereillään”.

”Suhtaudumme kaikkien meillä myytävien tuotteiden laatuun ja tuoteturvallisuuteen äärimmäisen vakavasti ja tulemme käsittelemään tämänkin takaisinvedon huolellisesti yhdessä tavarantoimittajan kanssa”, Mämmi toteaa.

Lue lisää

Suomen lipulla myydään ulkomaista kinkkua – Savuhovi: "Meille tärkeää on avainlippu ja suomalaisten työllistäminen"

"Epäreilusti toimivien kannattaa olla huolissaan" – näin ministeri Leppä vastaa Lidlin avoimeen kirjeeseen

"Tämä tuskin on se tulevaisuus, jota toivomme" – Lidl lähestyy ministeri Jari Leppää elintarvikelain uudistuksen johdosta

Villisikojen epäillään levittäneen vakavaa salmonellaa kahteen sikalaan Ruotsissa