MT Jättinumero: MT.FI-sivuston kaikki artikkelit saatavilla 30.10.-1.11. ilman lukurajoituksia
Maatalous

HU: Video: Kyyttö juoksi raviradalle Orimattilassa – Eläinsuojelukeskus Tuulispää haluaa tarjota karkurille kodin

Kyyttö on tiettävästi päässyt karkuun läheiseltä teurastamolta.

Raviradalle saatiin tänään yllättävä vieras, kun Orimattilan Hevoskylän radalle kirmasi kyyttö. Videolla näkyy, kuinka se etenee radan reunaa rivakkaa tahtia. Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Hevosurheilu-lehti.

Videon kuvannut Suvi Perttunen oli paikalla seuraamassa hevosten hiittejä. "Sillon kyyttö tuli viereiselle pellolle raviradan viereen. Kyyttö tuli siitä raviradalle ja hetken matkaa juoksi rataa."

Kyyttö on tiettävästi karannut läheiseltä teurastamolta ja siitä on tehty ilmoitus viranomaisille.

MT ei ole saanut toistaiseksi tietoa siitä, onko virkavalta saanut kyytön kiinni.

Myös eläinsuojelujärjestöt ovat kiinnostuneet omille teilleen päässeen naudan kohtalosta.

Karkurille on tarkoitus tarjota kotia Eläinsuojelukeskus Tuulispäästä. Tuulispää on eläinten turvakoti, jossa asuu ennestään useita nautoja. Joukossa on myös ainakin yksi kyyttöhärkä.

"Tarkoitus on mahdollisimman nopeasti ottaa yhteyttä Vainion Teurastamoon ja viranomaisiin, jos he olisivat tähän suostuvaisia", sanoo Oikeutta Eläimille -järjestön viestintävastaava Kristo Muurimaa. "Toivomme, että armo voisi käydä oikeudesta."

Aiheesta kertoi ensimmäisenä Hevosurheilu.

Lue lisää

Poliisi lopetti teuraskuljetuksesta karanneen kyytön – ehti olla vapaana lähes kaksi viikkoa

HU: Raviradalla näyttäytynyt kyyttö edelleen karkuteillä – eläinsuojelukeskus valmiina ottamaan karkulaisen asukkaakseen: "Tällä kyytöllä on melkoinen tarina"

Kyytöt urakoivat muuttolinnuille levähdysalueen Kirkkonummella: Merkittävä panostus luonnonsuojeluun kasvattaa harvinaisia perinnebiotooppeja samoavan karjan määrää

Sisukkaasta suomenkarjasta tuli pikkutilalle pääelinkeino ja intohimo, kun pienet ja persoonalliset kyytöt valtasivat isäntäparin sydämen