Maatalous

Itikan ja Lihakunnan vaaliaikataulu yhtenäistettiin

"Vaaleihin liittyvä hallinto, tiedottaminen ja uusien luottamushenkilöiden koulutus on tulevaisuudessa mahdollista toteuttaa yhtäaikaisesti."
Johannes Tervo
Itikka osuuskunnan ja Lihakunnan vaaliaikataulu yhtenäistettiin sääntömuutoksella, osuuskuntien toimitusjohtaja Risto Lahti kertoo.

Itikka osuuskunnan ja Lihakunnan edustajiston vaalit suoritetaan vuodesta 2024 alkaen samaan aikaan.

Asiasta päätettiin torstaina Itikka osuuskunnan edustajiston ylimääräisessä kokouksessa Seinäjoella.

”Tämä yhtenäistää osuuskuntien toimintaa, kun vaaleihin liittyvä hallinto, tiedottaminen ja uusien luottamushenkilöiden koulutus on tulevaisuudessa mahdollista toteuttaa yhtäaikaisesti. Lisäksi järjestely madaltaa kustannuksia”, kertoo osuuskuntien toimitusjohtaja Risto Lahti.

Lihakunnan edustajiston vaalit suoritettiin 2020. Itikka osuuskunnan vaalit pidetään 2021.

Muutos toteutetaan siten, että valittavan Itikka osuuskunnan edustajiston toimikausi on kolme vuotta normaalin neljän vuoden sijaan. Tällöin vuodesta 2024 alkaen vaalit suoritetaan samaan aikaan.

Osuuskuntien jäsentiloista yhä suurempi osa on osakeyhtiöitä. Siksi sääntöihin tarkennettiin, että vaalikelpoinen ehdokas on osakeyhtiötilan toimitusjohtaja, hallituksen jäsen tai osakkeenomistaja.

Muut torstaina tehdyt sääntömuutokset ovat Lahden mukaan teknisiä, toimintaa mahdollistavia ja lainsäädännön muutoksista johtuvia päivityksiä.

Lue lisää

Itikan edustajistossa nuorennusleikkaus, kolmasosa jäsenistä nyt alle 35-vuotiaita

Naisten ja nuorten osuus Itikan vaaliehdokkaista nousi reippaasti – "Osuuskunnissa on tehty aktiivisesti töitä asian eteen"

Maitosuomen ja lihaosuuskuntien Nautasuomi varmistaa kotimaisen ja tuottajaomisteisen rehuvalmistuksen jatkon

Valion Maitosuomi, Atria ja kolme lihaosuuskuntaa naudanrehuyhteistyöhön – perustavat yhteisen yrityksen, osuus A-rehun kahdesta tehtaasta Maitosuomelle