Maatalous

Itikan ja Lihakunnan vaaliaikataulu yhtenäistettiin

"Vaaleihin liittyvä hallinto, tiedottaminen ja uusien luottamushenkilöiden koulutus on tulevaisuudessa mahdollista toteuttaa yhtäaikaisesti."
Johannes Tervo
Itikka osuuskunnan ja Lihakunnan vaaliaikataulu yhtenäistettiin sääntömuutoksella, osuuskuntien toimitusjohtaja Risto Lahti kertoo.

Itikka osuuskunnan ja Lihakunnan edustajiston vaalit suoritetaan vuodesta 2024 alkaen samaan aikaan.

Asiasta päätettiin torstaina Itikka osuuskunnan edustajiston ylimääräisessä kokouksessa Seinäjoella.

”Tämä yhtenäistää osuuskuntien toimintaa, kun vaaleihin liittyvä hallinto, tiedottaminen ja uusien luottamushenkilöiden koulutus on tulevaisuudessa mahdollista toteuttaa yhtäaikaisesti. Lisäksi järjestely madaltaa kustannuksia”, kertoo osuuskuntien toimitusjohtaja Risto Lahti.

Lihakunnan edustajiston vaalit suoritettiin 2020. Itikka osuuskunnan vaalit pidetään 2021.

Muutos toteutetaan siten, että valittavan Itikka osuuskunnan edustajiston toimikausi on kolme vuotta normaalin neljän vuoden sijaan. Tällöin vuodesta 2024 alkaen vaalit suoritetaan samaan aikaan.

Osuuskuntien jäsentiloista yhä suurempi osa on osakeyhtiöitä. Siksi sääntöihin tarkennettiin, että vaalikelpoinen ehdokas on osakeyhtiötilan toimitusjohtaja, hallituksen jäsen tai osakkeenomistaja.

Muut torstaina tehdyt sääntömuutokset ovat Lahden mukaan teknisiä, toimintaa mahdollistavia ja lainsäädännön muutoksista johtuvia päivityksiä.

Lue lisää

Maidontuottaja Anu Ahlholm uskoo, että alaan liittyvä keskustelu jatkuu: "Meidän pitää vain kestää se, osallistua siihen, ja vaikuttaa sitä kautta"

Lihakeskusliitto arvosteli teurastamoja oligopolista – osuuskunnissa tällainen hämmentää

Lihakunta sähköisti edustajistovaalit ja sai väen liikkeelle – reipas kasvu äänestysprosenttiin

Tuottajien vaadittava yhtiöiltään enemmän