Maatalous

Eerikki Viljanen jatkaa MTK:n Yle-kritiikkiä – "Kun julkisessa keskustelussa turve on leimattu ilmastopahikseksi, kääntävät markkinat selkänsä elinkeinolle"

MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja esitteli näkemyksiään MTK-Keski-Suomen virtuaalisessa syyskokouksessa tänään tiistaina.
Kari Salonen
Eerikki Viljasen mielestä maaseutuelinkeinoja kohdellaan epäreilusti Yleisradion uutisoinnissa.

MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Eerikki Viljanen jatkaa tuottajajärjestön riveistä viime aikoina kiirinyttä kritiikkiä Yleisradion suuntaan.

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila vaati marraskuussa korjausliikettä Yleisradion journalistiseen linjaan ja sanoi, että maaseudun mitta on täysi.

Viljasen mielestä Ylen uutisointi on ollut huonolla tavalla asenteellista maa- ja metsätalousasioissa.

"Ylen on uutisoinut käsittämättömän negatiivisesti esimerkiksi kotimaisesta metsätaloudesta. Otsikkotasolla on väitetty, että Suomi olisi yksi maailman huonoimmista metsien monimuotoisuuden säilyttäjistä", Viljanen sanoo.

MTK:n valtuuskunnan nokkamies kritisoi myös turpeen leimaamista kotimaisessa uutisoinnissa.

"Kun julkisessa keskustelussa turve on leimattu ilmastopahikseksi, kääntävät markkinat nyt selkänsä koko elinkeinolle. Kun tähän vielä yhdistää poliittiset päätökset turpeen veronkorotuksista, on elinkeino todella vaikeassa tilanteessa."

Viljasen mukaan Suomen puolueista vain keskustan ja perussuomalaisten riveissä on ymmärrystä suomalaiselle turvetuotannolle.

"Kaikki muut puolueet, mukaan lukien oppositiossa oleva kokoomus, olisivat halunneet lyödä turvealaa vieläkin kovemmalla verotuksellisella rasituksella."

Viljanen esitteli näkemyksiään MTK-Keski-Suomen virtuaalisessa etäyhteyksin järjestetyssä syyskokouksessa tänään tiistaina.

Aiheesta lisää:

MTK:n Marttila vaatii korjausliikettä Ylen journalismiin – "Maaseudun mitta on täysi"

Ylen päätoimittaja Jokinen yllättyi Juha Marttilan MTK:n valtuuskunnassa antamasta kritiikistä - suora viestintä olisi rakentavampaa

Lue lisää

MTK:n uudet jäsenmaksut alkavat kolahdella postilaatikoihin – Laskutuksen muuttuminen aiheuttanut huolta ja kuohuntaa

Tutkijat vertailivat uusia rahkasammalesta ja turpeesta valmistettuja eristetuotteita perinteiseen selluvillaan ja kutterinlastuun: Hiilijalanjäljen ero pahimmillaan yli 30-kertainen

Voiko maaseutua tuoda?

Energian verotus on varmaa