Maatalous

Lihankorvaajien esiinmarssi jatkuu: Kiinalaisyritys tekee "kanaa" maapähkinän valkuaisesta

Monet lihan korvaajat ovat soijapohjaisia. Kiinassa syödään paljon soijasta tehtyä tofua, joten siitä poikkeava maku ja rakenne ovat tervetulleita.
Haofood
Kiinalainen start up -yritys Haofood on kehittänyt maapähkinäpohjaisen vaihtoehdon broilerille.

Markkinoille tulee yhä uusia kasvipohjaisia tuotteita, joilla pyritään korvaamaan lihaa kuluttajien ruokavaliossa. Yksi uusimmista on kiinalaisen Haofood-yrityksen broilerinkorvike, jonka pääraaka-aine on maapähkinäproteiini.

Yhtiön arvion mukaan maailmassa kulutetaan 50 miljardia broileria vuodessa. Yli kolmannes, 37 prosenttia, kulutuksesta sijoittuu Aasiaan, missä friteerattu kana on suosittu ruokalaji.

Vielä tänä vuonna Haofood aikoo keskittyä yksinomaan Kiinan markkinoihin. Siellä asiakkaita riittää – eräiden selvitysten mukaan jopa 39 prosenttia kiinalaisista pyrkii vähentämään lihankulutustaan.

Kiinalaisia kiinnostaa myös se, että uusi tuote ei ole soijapohjainen – monet lihan korvaajat ovat. Kiinassa syödään paljon soijasta tehtyä tofua, joten siitä poikkeava maku ja rakenne ovat tervetulleita.

Kinassa on lisäksi paljon vähemmän maapähkinäallergiaa kuin länsimaissa, yrityksestä todetaan.

Lue lisää

Jääkaapin ilmastosynnit paljastuivat: juustoa, kaljaa ja ulkomaisia lihankorvikkeita

Meillä repesi liharaivo – nuoriso vaatii lihaa

Lihatalo Pouttu alkaa kilpailla punaisen lihan kulutuksen kanssa – Muu-pihvi valmistetaan tanskalaisesta herneestä

Markkinakatsaus: Lihankulutus kasvaa Suomessa korvikkeista huolimatta