Maatalous

Hallitus teki periaatepäätöksen ulkomaisen kausityövoiman saannin turvaamisesta, kertoo ministeri Leppä – "Kiintiöitä tuskin tulee"

Myös kotimaisen työvoiman saatavuutta pohditaan.
Kari Salonen
Ensimmäinen kausityövoimalento saapui Ukrainasta Suomeen viime vuonna 23.4.

Hallitus teki tänään keskiviikkona periaatepäätöksen, jolla turvataan ulkomaisen kausityövoiman saatavuus tulevalle kasvukaudelle, kertoo maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) MT:eelle.

"Terveysturvallisuudesta ei tingitä, ohjeistukset tarkentuvat ensi viikkoon mennessä, niiden pitää olla linjassa muiden ohjeistusten kanssa, muun muassa rajaturvallisuuteen liittyen."

Leppä painottaa, että kyseessä on tärkeä linjaus, jotta tuottajat voivat suunnitella ja valmistautua tulevaan kasvukauteen rauhallisin mielin.

"Kiintiöitä tuskin tulee, jotka rajaisivat maahan tulevien työntekijöiden määrää, ne eivät ole hyvä asia, vaan jäykistävät sekä aiheuttavat epävarmuuksia. Selkeät kattavat ohjeet ovat paremmat."

Ohjeistusta valmistellaan myös kotimaisen työvoiman liikkumisen varalle.

Lue lisää aiheesta:

Ministeri Leppä lupaa turvata kausityövoiman saatavuuden – tuottajat odottavat nopeita päätöksiä

Ratkaisu tarjolla maaseudun työvoimapulaan: Töitä Suomesta -palvelun toimipisteet kaikkiin maakuntiin

Lue lisää

Pohjois-Karjalan alueelliset koronarajaukset ovat herättäneet ihmetystä – "Eri puolilla isoa maakuntaa koronatilanne on hyvin erilainen, tähän haluttiin reagoida"

Huomenna uusi rajoitus Uudellemaalle: kahden metrin turvaväli yli 10 hengen tiloissa – ei koske ravintoloita

Hallitus neuvottelee illalla koronaepidemian hillitsemisestä: odotettavissa siirtyminen koronastrategian tasolle kaksi, mutta riittääkö sekään?

Vapaavuori: Pahentuneeseen koronatilanteeseen täytyy käyttää oikeasuhtaisia keinoja