Maatalous

Lihanjalostaja sikakriisistä: "Meille kotimaisen sianlihan hinta ei ole laskenut vuodessa yhtään, hintaero tuontiin jopa tuplat"

Keravalainen Savuhovi kertoo Mansikkamäen päivälypsyssä, ettei se saa ostettua kotimaista lihaa isoilta lihataloilta.
Eija Mansikkamäki
Savuhovin toimitusjohtaja Pasi Lainto vieraili Mansikkamäen päivälypsyssä omassa toimistossaan.

"Meille kotimaisen sianlihan hinta ei ole laskenut yhtään, tarjoukset joulukauppaan ovat korkeampia kuin viime vuonna."

Näin sanoo Keravalla toimivan lihanjalostaja Savuhovin toimitusjohtaja Pasi Lainto MT:n kuunneltavassa Mansikkamäen päivälypsy -podcastissa.

Savuhovi käyttää valmiiksi leikattua porsaan sisäpaistia, joka tulee valtaosin Saksasta, sillä kotimaista ei saa. Sikakriisi ei näy hinnoissa tai saatavuudessa, Lainto sanoo.

"Ero on hurja, kymmeniä prosentteja, ellei puhuta tuplasta."

Vain yrityksen valmistamissa Pirkka-perheen tuotteissa on taatusti kotimaista lihaa, omissa tuotemerkeissä joutsenlipun sijasta suomalaiseen työn avainlippu.

Lainnon mukaan yrityksen toiminnassa tärkeintä ovat raaka-aineen saatavuus, työllistäminen ja kolmen omistajaperheen pärjääminen.

Lainto kertoo 12 minuutin podcastissa myös, kuinka kuluttajat ovat reagoineet tuontilihan käyttöön ja kokemuksia kaupan kanssa toimimisesta.

Lue lisää

Iso lihasikala Huittisten Murronkylässä valmistui haastavaan hetkeen, mutta yrittäjillä on uskoa tulevaan – "Kotimainen sianliha on kaupoille tärkeä tuote, josta ne eivät varmasti halua luopua”

Savuhovi kritisoi kotimaisen sianlihan saatavuutta – MTK:n asiantuntija lihapuheista: "Kuulostaa ymmärtämättömältä"

Voittaako houkutus lopulta ärsytyksen? Vielä en ole antautunut podcastien maksumuurin edessä

Hedelmäinen uunipossu