Maatalous

ESS: Jopa puolet lampaanvillasta menee roskiin tai poltettavaksi

Maatalous 09.11.2018

Suomalaisista lampaista kertyy vuodessa noin 90 000 kiloa villaa, josta jopa puolet menee hukkaan, kertoo Etelä-Suomen Sanomat


Jaana Kankaanpää
Suomenlampaan villaa.

Suomalaisista lampaista keritystä villasta jopa puolet päätyy roskiin tai poltettavaksi, kertoo Etelä-Suomen Sanomat. Ongelma on, että villaa ei käytetä. Villaa saataisiin enemmän markkinoille, jos sen keräilyverkosto kohentuisi nykyisestä ja villan hinta pysyisi suurin piirtein nykyisellään, kertoo ESS:lle erityisasiantuntija Milla Alanco-Ollqvist Pro Agriasta.

Hän ei usko, että villan hintaa saadaan ylöspäin ulkomaisen halpatuonnin takia. Ainoa keino peitota tuonti olisi erikoistua erikoisvillaan ja -tuotteisiin.

ESS:n haastattelema toiminnanjohtaja Marjo Simpanen Suomen Lammasyhdistyksestä kertoo, että suomenlampaan villa kiinnostaa ulkomailla. Hänen mukaansa on tahoja, jotka ostaisivat kaiken täällä tuotettavan villan.

Etelä-Suomen Sanomat: Jopa puolet lampaanvillasta menee roskiin tai poltettavaksi – "Suomenlampaan villan arvot ovat samanlaiset kuin merinovillan"

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT