Maatalous

Jauhojen valmistus jatkuu Liperissä – ItäMaito löysi Liperin Myllylle uudet yrittäjät

Osuuskunta ItäMaito on solminut kaupasta aiesopimuksen liperiläisen kaksikon kanssa.
Terhi Torikka
Liperin Myllyssä on jauhettu etenkin luomujauhoja.

Osuuskunta ItäMaito ilmoitti tammikuussa luopuvansa omistamastaan Liperin Myllystä, koska se ei ole meijerin ydinliiketoimintaa. Myllylle ryhdyttiin etsimään uusia toimjoita, ja nyt sellaiset näyttäisivät löytyneen.

113 vuotta sitten perustetun myllyn toimintaa on tulossa jatkamaan liperiläisen Karelia Mix Oy:n omistaja Anne Vänskä sekä koko työuransa Liperin Myllyssä tehnyt Kari Huikuri.

Vänskän yritys siirtyy myllykaupan myötä matkailuliiketoiminnasta aivan uuteen leipälajiin. Vänskä on ollut mukana yrityskehitysverkostoissa sekä yrittäjäjärjestö- ja kauppakamarityössä.

Huikurin rooli on jatkossa myllyn operatiivisessa johdossa yrittäjänä sekä toimitusjohtajana.

Liperin Myllyn liiketoiminta sekä meijerialueen kiinteistöt siirtyvät kevään ja kesän aikana tehtävillä kaupoilla kokonaisuudessaan uusille yrittäjille.

"Kaupan tavoitteena on varmistaa jatkossakin Liperin Myllyn kotimaisesta viljasta valmistettujen laadukkaiden tuotteiden saanti kaikille nykyisille asiakkaillemme ja tietenkin kaikki uudet jauhojen käyttäjät ovat tervetulleita asiakkaiksemme", toteaa Kari Huikuri tiedotteessa.

Nykyisin Liperin Mylly valmistaa elintarvikejauhoja ja rehuja. Se toimittaa jauhoja noin 30 leipomoon ja vähittäiskauppoihin valtakunnallisesti. Työntekijöitä on noin viisi.

Liperin Myllyn rehunvalmistuslinjastolla on tehty viimevuodet luomurehuja valtakunnalliseen jakeluun yhteistyösopimuksella Raisioagron, nykyisen Lantmännen Feed Oy:n, kanssa.

ItäMaidon toimitusjohtaja Ilpo Lukkarinen on aiesopimuksesta hyvillään.

"Asian tiimoilta on käyty keskusteluja kymmenkunnan eri toimijan kanssa. Neuvotellulla ratkaisulla varmistetaan myllyliiketoiminnan jatkuvuus ja meijerimiljöön tulevaisuuden kehittyminen. Liiketoimintakaupassa myllyn työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä uuteen yritykseen", Lukkarinen sanoo tiedotteessa.

Liperin Mylly on ollut viimeinen jäljellä oleva meijerin omistama mylly ajalta, jolloin jokaisella meijerillä oli oma mylly.

Myös Liperin kunnan elinkeinojohtaja Mika Hyttinen on tyytyväinen.

"Saamme jatkumon yhdelle keskeiselle liperiläisen identiteetin kulmakivelle. Järjestelyn myötä saamme liiketoiminnalle kovan luokan osaajat, joilla on ”rukiit” kehittää liiketoiminta kokonaan uudelle tasolle."

Lue myös: Valiolainen osuuskunta ItäMaito luopuu Liperin Myllyn liiketoiminnasta ja etsii jatkajaa

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uudet yrittäjät aikovat jatkaa rehujen ja jauhojen valmistusta Liperin Myllyssä

Valiolainen osuuskunta ItäMaito luopuu Liperin Myllyn liiketoiminnasta ja etsii jatkajaa

Mikko Heikkinen valittiin Maitosuomen puheenjohtajaksi ylimenokauden hallitukseen