Oppositio jättää tänään välikysymyksen maatalouden kriisistä

Opposition mielestä keinoja maatilojen tukemiseksi pitää etsiä esimerkiksi sähkötuesta, verotuksesta ja elintarvikeketjun sisältä.
Muun muassa lannoitteiden ja energian hintojen nousu on ajanut monet suomalaiset tilat paihoin taloudellisiin ongelmiin.
Muun muassa lannoitteiden ja energian hintojen nousu on ajanut monet suomalaiset tilat paihoin taloudellisiin ongelmiin.  Kuva: Jaana Kankaanpää

Oppositio jättää tänään välikysymyksen suomalaisen maatalouden kriisistä ja kotimaisen ruuantuotannon turvaamisesta.

Kristillisdemokraattien, perussuomalaisten, kokoomuksen ja Liike Nytin eduskuntaryhmät katsovat, ettei hallitus ole tilanteen tasalla maatilojen ahdingosta eikä se ole tehnyt tarpeeksi tukeakseen niitä akuutin kustannuskriisin yli.

Opposition mielestä keinoja maatilojen tukemiseksi pitää etsiä esimerkiksi sähkötuesta, verotuksesta ja elintarvikeketjun sisältä.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) totesi eilen, että välikysymys voi nopeuttaa hallituksen neuvottelua vielä ratkaisematta olevista mahdollisista tukipaketeista eli maataloustuesta ja hoitojonojen purkamiseen ehdotetusta lisärahasta. Nämä jätettiin pois esityksestä ensi vuoden täydentäväksi talousarvioksi, jonka hallitus hyväksyi eilen.

Marinin mukaan hallitus sopi jo aiemmin, että ne käsitellään myöhemmin ensi vuoden lisätalousarvion yhteydessä.