Valio aloittaa muutosneuvottelut: Suunnitelmana lakkauttaa tehtaat Helsingissä ja Turussa
Valio osti Turun tehtaansa tuotannon vasta viime syksynä norjalaiselta Kavlilta. Nyt tehdas on lakkautusuhan alla Helsingin tehtaan ohella.
Valio aloittaa muutosneuvottelut, joiden tavoitteena on siirtää tuotanto Helsingistä ja Turusta Riihimäelle. Kuvassa oleva Helsingin-tehdas saattaa siis sulkeutua vuonna 2026. Kuva: Vesa LaitinenValio tiedottaa aloittavansa muutosneuvottelut, joiden tavoitteena on siirtää mehujen ja marjakeittojen sekä kasvipohjaisten välipala- ja ruoanlaittotuotteiden tuotanto Helsingistä ja Turusta Riihimäelle.
Jos suunnitelma toteutuu, se tarkoittaisi Helsingin ja Turun tehtaiden sulkemista. Muutosneuvottelut koskevat siis tehtaiden koko henkilöstöä.
Valion Pitäjänmäen-mehutehtaalla Helsingissä valmistetaan mehuja, marjakeittoja ja glögiä. Tehtaalla työskentelee 66 henkilöä. Turussa valmistetaan kasvipohjaisia ruoanlaitto- ja välipalatuotteita 26 henkilön voimin.
Mahdolliset henkilöstövähennykset kohdistuvat siis enintään 92 henkilöön. Neuvottelujen perusteina ovat tuotannolliset ja taloudelliset sekä toiminnan uudelleenjärjestelystä johtuvat syyt.
”Henkilöstö molemmilla tehtailla on tehnyt hyvää työtä. Muutosneuvottelut, joissa käsitellään henkilöstövähennyksiä ovat aina ikävä asia, ja haluamme hoitaa asian ihmisten näkökulmasta niin hyvin kuin mahdollista”, Valion tuotannosta ja logistiikasta vastaava johtaja Juha Penttilä toteaa tiedotteessa.
Tehtaiden mahdollinen sulkeminen tapahtuisi tämän hetken suunnitelman mukaan aikaisintaan vuoden 2026 alkupuolella.
Mahdollisella tuotannon siirrolla Valio tavoittelee tehokkuuden ja kannattavuuden parantamista.
”Valio on kehittänyt Riihimäen-tehtaan kasvipohjaisten tuotteiden osaamista viime vuosina vahvasti”, Penttilä sanoo.
Valio osti Turun tehtaansa tuotannon vasta viime syksynä norjalaiselta Kavlilta. Kaupan yhteydessä tehtaan työntekijät siirtyivät Valiolle.
Valion Riihimäen-toimipaikalla työskentelee noin 430 henkilöä. Riihimäellä valmistetaan sekä maitopohjaisia tuotteita että kasvipohjaisia välipalatuotteita.
Noin 3 400 suomalaista maitotilaa omistaa Valion osuuskuntien kautta.
”Kannattavan liiketoiminnan avulla varmistamme omistajiemme eli maitotilojen elinvoimaisuuden ja turvaamme kotimaisen ruoantuotannon jatkuvuutta. Sen myötä pystymme pitkällä tähtäimellä myös työllistämään ja luomaan toimeentuloa ympäri Suomen.”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




