MTK:n vientijohtaja: Suomalaisen ruuan laatu on vahva vientivaltti, kun asiat tehdään oikein
Atrian sopimus antibioottivapaan sianlihan myynnistä japanilaiselle ravintolaketjulle näyttää suuntaa muillekin yrityksille, Thimjos Ninios toteaa.
Thimjos Ninios toteaa, että Atrian sopimus japanilaisen ravintolaketjun kanssa luo uskoa koko alaan. Kuva: Kari Salonen"Suomalaisen ruuan korkea laatu on aito ja vahva vientivaltti, kun asiat tehdään oikein", sanoo MTK:n vientijohtaja Thimjos Ninios.
Hän viittaa Atrian tiistaina kertomaan uutiseen. Yhtiö kertoi solmineensa yhteistyösopimuksen japanilaisen ravintolaketjun kanssa suomalaisen antibioottivapaan sianlihan viennistä Japaniin.
Suosittu japanilainen perheravintolaketju Bikkuri Donkey käyttää jatkossa atrialaista sianlihaa hampurilaispihveissään.
"Atrian diili Japaniin viitoittaa suomalaisen lihan vientibrändäystä", Ninios toteaa.
Poikkeustilan aikana on puhuttu lähinnä supistamisista ja sopeuttamisista. Atrian uutinen on positiivinen poikkeus.
"Se osoittaa, että sopimuksia uudesta kansainvälisestä kaupasta voidaan saada aikaan myös vaikeana aikana."
Ninios toteaa, että sopimus luo uskoa koko alaan ja siihen, että oikeilla strategisilla päätöksillä ja osaamisella voidaan saada upeitakin asiakkuuksia aikaan.
Suomessa ollaan ylpeitä muun muassa lihaketjun kestävästä toimintamallista ja antibioottivapaasta tuotannosta, Ninios sanoo. "Näitä argumentteja on nyt onnistuttu välittämään eteenpäin ja on osoitettu, että näitä Japanissa myös arvostetaan. Ruoan ja siihen liittyvien argumenttien kansainvälinen myynti ei ole helppoa, mutta oikealla asenteella, osaamisella ja taidoilla mahdollista."
Bikkuri Donkeyllä on 300 myyntipistettä.
MTK:n RuoKasvu -ruokavientiprojektissa on painotettu, että ruoka-alan yritysten tulisi mahdollisuuksien mukaan siirtyä raaka-aineisiin painottuvasta vientitoiminnasta lisäarvotuotteiden kauppaan, Ninios kertoo. "Atrian julkistama sopimus on askel oikeaan suuntaan ja näyttää suuntaa muillekin suomalaisille yrityksille."
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

