Nautajaosto vaatii hinnan nostoa
Naudanlihan tuotanto kamppailee nousevia kustannuksia vastaan.MTK:n nautajaoston puheenjohtaja Tomi Toivanen toteaa, että tuotantokustannukset nousevat koko ajan, mutta tuottajahinta polkee paikallaan.
Toivasen mukaan nautatiloilla tuotannon tehostamisvara on käytetty jo loppuun eikä kannattavuuden parantamiseksi ole muita vaihtoehtoja kuin tuottajahinnan nosto.
Menneillään oleva luomu- ja lähiruokabuumi on näyttänyt, että kuluttajat haluavat tietää, mistä ruoka tulee. Lähiruoka voi olla yksittäisille nautatiloille hyvä vaihtoehto parantaa kannattavuutta, mutta koko alan kannattavuutta se ei Toivasen mukaan kohenna.
Nautajaosto toivoo, että kauppa korostaisi rohkeasti kotimaisia tuotteita.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


