Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Asuntokauppa virkistynyt, mutta hintojen nousu vaatii muutosta myyntiaikoihin – ”Silloin alkaa trendinomainen nousupaine”
Tilaajalle
|
Majavien suursavotta aiheutti melkoisen yllätyksen maanomistajalle
Naudanliha
Elintarviketeollisuus
|
Snellman alkaa lisätä jauhelihaan ulkomaista hernettä: ”Toivomme saavamme kotimaisen vaihtoehdon”
Lihantuotanto
|
Yli puolet suomalaisten syömästä karitsasta ulkomaista, kaikkien eri lihalaatujen kotimaisuusaste yli 80 prosenttia
Tilaajalle
Lukijalta
Janne Henrik Hellström
Kauppa
|
Lukijalta: Suomalainen naudanliha pitäisi myydä laatua arvostaville kuluttajille
Elintarviketeollisuus
|
60 henkilötyövuotta pois Atrian Jyväskylän tehtaalta, yhtiö pyrkii nautaketjun kannattavuuden parantamiseen
Pääkirjoitus
MT toimitus
Lihantuotanto
|
Vasikoiden vienti on kaupan ja teollisuuden häpeä ‒ tuottajat saavat ulkomailta jopa 40 prosenttia paremman hinnan
Lihantuotanto
|
Yle: Suomalaiselle naudalle on kysyntää Euroopassa ja kauempanakin
Lihantuotanto
|
ATL: Naudanlihan tuottajahintaan Ruotsissa jopa kolmanneksen korotus, lihatalo hakee läpinäkyvyyttä
Lihantuotanto
|
Karisalmen tilalla eläimet teurastetaan itse – tämän paikallisempaa lihaa saa hakea
Tilaajalle
Maatalouspolitiikka
|
EU-komissio lepyttelee lihantuottajia: Mercosur-sopimuksen aiheuttamiin markkinahäiriöihin puututaan
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Ruotsissa ruuan hinta nousee nopeammin kuin tuottajahinnat
Elintarviketeollisuus
|
Roland Snellman: ”Syksy näyttää, mihin naudan tuottajahinta lopulta Suomessa asettuu”
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Yhdysvaltojen tullit voivat ohjata brasilialaista naudanlihaa Eurooppaan
Lihantuotanto
|
Sonnin lihaluokissa mentiin rimaa hipoen viiden euron yli
Tilaajalle
Ruoka
|
Britanniassa uudistetaan ruokajärjestelmää – punainen liha ja maito sivuutettiin strategiassa kokonaan
Elintarviketeollisuus
|
Atria vain raotti salaisuuksien verhoa naudanlihapulaan liittyvistä keskusteluista kaupan kanssa
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
ATL: Ruotsalaisteurastamo nostaa hintaa ratkaisuna naudanlihapulaan
Lukijalta
Arto Huuskonen
Lihantuotanto
|
Lukijalta: Suomalainen naudanliha ei ole bulkkitavaraa
Lukijalta
Seppo Heinonen
Ympäristö
|
Lukijalta: Lihan tuotannossa määrä korvaa laadun
Ruoka
|
Luke: Maito maistui vuonna 2024 yhä vähemmän, lihan kokonaiskulutus hienoisessa nousussa
Kolumni
Katja Lamminen
Ruoka
|
Jauhelihapula puskee muuttamaan tottumuksia – ilmankin pärjää hyvin
Lihantuotanto
|
Ruotsalaiset syövät taas lihaa
Lukijalta
Ritva Elomaa
Talous
|
Lukijalta: Jauhelihan loppuminen on kuluttajalle näkyvä merkki maatalouden ahdingosta
Lihantuotanto
|
”Ei maatalousyrittäjä voi olla sosiaalitoimisto”, Suomi komeilee komission raportissa kyseenalaisena tilastokärkenä
Tilaajalle
Ruoka
|
Jauheliha loppu? Näin valmistat sitä helposti kotona lihamyllyllä – tätä parempaa ei ole!
Lihantuotanto
|
Tuottajat vähensivät nautojen myyntiä teuraaksi, kun lihatalot yrittivät laskea hintoja – hinnat kääntyivät nousuun
Tilaajalle
Kauppa
|
Kesko haluaa löytää ratkaisun jauhelihapulaan nopeasti
Kauppa
|
Lihan hinta laski alkuvuonna, mutta naudanlihan nousi
Elintarviketeollisuus
|
Essayah jyrähti jauhelihapulasta: Kaupan ja lihatalojen nostettava tuottajahintojaan
Lihantuotanto
|
Naudanlihan tuotanto tarvitsee vientiä, mutta ruhokauppa ei riitä
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Uudet ennätyshinnat naudalle, lihapulasta kärsivässä Saksassa nousu kerralla kaksinumeroinen
Maatalouspolitiikka
|
”Missä viipyy luvattu maatalouden täyskäännös parempaan?”
Lihantuotanto
|
Näin lihatalot reagoivat naudan huvetessa hyllyiltä‒ asenteet vientiä kohtaan vaihtelevat suuresti
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Puolalaiset lihanostajat etsivät Suomesta nautoja halpojen hintojen vuoksi
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Mihin Suomen naudanlihamarkkina ja hinnoittelu oikeastaan reagoi – maatalousekonomisti Kyösti Arovuori kertoo
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Nautatilojen määrä on puolittunut vuodesta 2012 – tämän takia lihan tuotantomäärä ja omavaraisuusaste ovat silti nyt korkeampia kuin tuolloin
Tilaajalle
Pääkirjoitus
Niklas Holmberg
Ruoka
|
Tyhjät jauhelihahyllyt eivät tulleet yllätyksenä – nyt huoltovarmuuden romahdus näkyy arjessa
Lihantuotanto
|
Tyhjät jauhelihahyllyt: Kauppa saa syyttää itseään vaikeasta tilanteesta, naudanlihantuottaja arvioi
Tilaajalle
Talous
|
Suomen nautamarkkina rämpii vastavirtaan EU:ssa – tuottajahinnat pahasti takamatkalla
Tilaajalle
Maatalous
|
Tästä jauhelihapula johtuu
Lihantuotanto
|
Kanadan pihvikarjasektorille päivässä miljoonatappiot
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Lihan kulutus kasvoi Suomessa viime vuonna – näin suuri osa oli kotimaista
Tilaajalle
Ruoka
|
Miksi hampurilaispihvin alkuperää ei tarvitse kertoa? ”Siellä voi olla ihan mitä lihaa vaan”
Tilaajalle
Ruoka
|
Osa Hesburgerin lihasta on kotimaista, mutta kuinka suuri osa? Vastaus on kysyttävä hampurilainen kerrallaan
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Saksassa löytynyt suu- ja sorkkatauti voi iskeä tuottajahintoihin
Tilaajalle
Eläintaudit
|
Suu- ja sorkkatauti lamauttaa Saksan lihanviennin EU:n ulkopuolelle
Elintarviketeollisuus
|
USU-gallup: Lähes joka neljäs suomalainen aikoo vähentää prosessoidun lihan syömistä
Ruoka
|
MT-kysely: Nuorten miesten aikeissa selkeä muutos – liki kolmannes suomalaisista vähentämässä punaisen lihan syöntiä
Tilaajalle
Maatalous
|
MTK vaatii Orpolta vastauksia Mercosur-sopimuksesta – tarvittaessa kipataan sontakuorma valtioneuvoston portaille, sanoo Marttila
Yliö
Marleena Tanhuanpää
Politiikka
|
Yliö: Ravitsemussuositusten kestävyystarkastelu vaatii laajempaa näkökulmaa ja uutta tutkimusta
Lukijalta
Vesa Jääskeläinen
Ruoka
|
Lukijalta: Ruokakolmiossa vieläkin tarvetta vyön kiristykseen
Maatalous
|
Tuore ravitsemussuositus tyrmistytti tuottajat – ”lisää kyllä tuontia”
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Lihan kulutus on kasvanut tarjousten ja kaupan merkkien vetämänä – vasikkamäärän perusteella naudanlihan tuotannon lasku on jyrkkenemässä
Tilaajalle
Maatalous
|
Lihaa, maitoa ja viljaa riittää – vientiä pitää saada lisää: ”Se ei ole mahdollisuus, se on pakkotila”
Tilaajalle
Elintarviketeollisuus
|
Syväniemi: Suomen ruokaviennin munat pantiin vuosiksi samaan koriin, ja se kostautui
Reseptit
|
Olisitko uskonut, että linnapaisti maustetaan näin? Nyt kannattaa ostaa piparkakkuja
Lihantuotanto
|
Naudanlihan kulutus kasvussa
Tilaajalle
Ruoka
|
Paneroidut leikkeet ovat lohturuokien aatelia: 4 herkullista vaihtoehtoa
Reseptit
|
Supermaukas meksikonleike naudan ulkofileestä: Valmista myös värikäs kasvishöystö
Arvio
Stiina Hovi
Ruoka
|
Söin täällä: Hiidenveden briskettipurilainen meni kerralla burger-kokemusten kärkeen
Lihantuotanto
|
Belgia luottaa yhä kohuttuihin muskelinautoihin, jotka eivät voi poikia luonnollisesti
Tilaajalle
Ruoka
|
Lidlin naudan pihveissä salmonellaa – alkuperämaa Saksa
Ruoka
|
Vain kivunlievitystä kastroinnissa saaneiden sikojen lihaa — julkisten ruokapalveluiden hankintakriteerit muuttuivat
Tilaajalle
Pääkirjoitus
Juhani Reku
Ruoka
|
Suomalainen ruoka ansaitsee juhlapäivän – ruokaketjun jokainen osa on kiitoksen arvoinen
Lihantuotanto
|
Naudanlihan tuonti väheni 40 prosenttia – lihan kulutus kasvaa tänä vuonna
Tilaajalle
Yliö
Niko Räty & Toni Ryynänen
Tekniikka
|
Yliö: Solumaatalouden satokausi odotuttaa vielä itseään – edessä voi silti olla ruokakulttuurin vallankumous
Pääkirjoitus
Juhani Reku
Lihantuotanto
|
Lihan kulutus jatkuu tasaisena, eikä romahdusta näy – halpuutuksella kulutusta ei saa pönkittää
Lihantuotanto
|
Sekä lihan kulutus että tuotanto ovat kasvaneet alkuvuonna − lihalajien välillä kuitenkin eroja
Tilaajalle
Kauppa
|
Naudanlihan myynti kasvoi kesällä – myös alkoholittomien oluiden suosio jatkaa nousuaan
Lihantuotanto
|
”Kun navetan valot sammuvat viimeisen kerran, ne eivät enää syty kovinkaan herkästi uudelleen” – savolaistuottajilla iso huoli tuotannon jatkosta
Lihantuotanto
|
Suomalaisten lihankulutus on laskussa – taustalla hinnankorotukset ja kohonneet elinkustannukset
Viljelijän arki
|
Ei kahta ilman kolmatta: Myös Atria laskenut tuottajahintojaan vuonna 2024
Maatalousyrittäjät
|
Naudanlihaa tuottavien yrittäjien arviot tilansa kannattavuudesta synkentyneet: viime vuoden parannus pyyhkiytyi pois
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Snellman on laskenut sianlihan hintaa kerran, naudan kahdesti tänä vuonna
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
HK Foodsin tuottajahinnan lasku jatkuu: Kuusi leikkausta naudanlihalle tänä vuonna
Tilaajalle
Kolumni
Päivi Kasari
Ympäristö
|
Kiertotalouden sankarit kantavat turhaan pahiksen taakkaa
Pääkirjoitus
MT toimitus
Maatalous
|
Suomalainen ruoka kestää kansainvälisessä vertailussa
Kommentti
Juho Hannuksela
Lihantuotanto
|
Meille on lihantuotannossa arkipäivää se, mitä maailmalla vasta tavoitellaan – joko nyt uskallamme olla ylpeitä?
Ruoka
|
Siipikarja ohitti viime vuonna sianlihan määrän suomalaisten lautasilla
Ruoka
|
Kyselytutkimus selvitti suomalaisten suosikit ja inhokit lihan korvikkeeksi – perää pitävät hyönteiset ja levät
Ruoka
|
Ruotsin kuningas tarkkana maansa huoltovarmuudesta: Kriisitilanteessa kukaan ei tahdo syödä vain porkkanoita!
Kolumni
Arto Huuskonen
Lihantuotanto
|
Olemmeko jo Linkolan mainitsemassa tilanteessa, jossa yhteys elämän peruslähtökohtiin on katkennut?
Ruoka
|
Lihantuottaja järkyttyi hotelli Iso-Syötteen kirjoituksesta: ”Olisivat vain sanoneet, että haluavat halvempaa ulkolaista”
Ruoka
|
Suomalaista lihaa sitkeäksi moittineen hotelli Iso-Syötteen toimitusjohtaja: ”Tytöt oli vähän huonosti kirjoittaneet”
Tilaajalle
Ruoka
|
Näillä perusteilla hotelli Iso-Syötteen ravintolassa tarjoillaan ulkomaalaista nautaa ja sikaa: ”On kasvanut optimaalisissa kasvuolosuhteissa lämpimissä maissa”
Tilaajalle
Kolumni
Janne Jukkola
Maatalous
|
Huoltovarmuus kansakunnan kivijalkana – nälkävuosia ei kukaan halua kokea uudelleen
Tilaajalle
Ruoka
|
Kata kotimainen pääsiäinen – tämä vinkkilista kannattaa käydä läpi
Lihantuotanto
|
Keskipohjanmaa: ”Viiden päivän myöhästymisien vuoksi menetin 20 000 euroa”
Lihantuotanto
|
Lihan kulutus- ja tuotantomäärät pysyvät vakaina – siipikarjan kulutus noussut jo 40 prosenttiin, naudasta ylitarjontaa
Tilaajalle
Maatalousyrittäjät
|
Uusikaarlepyy on Suomen vahvin sikapitäjä, katso mikä paikkakunta jää toiseksi
Lihantuotanto
|
MTK:n Tero Lahti: Kaikki keinot kammataan lihanautatilojen tilanteen helpottamiseksi
Ruoka
|
Lähiruokaa kotiovelle: Lahtelainen lihatukku hyödyntää Woltin suosiota
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Naudanlihan tuotanto kasvoi viime vuonna, sika ja siipikarja alamäessä
Lihantuotanto
|
Lihan kulutus ennallaan, tuotanto laskussa – hintakäyrät pysyneet lähes vaakasuorina tänä vuonna
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
”Remonttilisä tehosi” –Atria onnistui lisäämään 3 000 kasvatuspaikkaa nautaketjuun
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Itä- ja Pohjois-Suomesta Euroopan nauta-aitta, visioi Lihakunnan puheenjohtaja
Tilaajalle
Elintarviketeollisuus
|
Atrian naudanlihalle arvostettu kansainvälinen palkinto – kultamitali kolmessa eri kategoriassa
Elintarviketeollisuus
|
Jauhelihaa menisi vaikka millä mitalla, mutta arvopaloillekin pitäisi löytyä markkina – ”Rotukarjan lihalla ei tehdä tällä hetkellä tulosta”
Tilaajalle
Lihantuotanto
|
Vaarallista lihaa salakuljetettiin Suomeen Latviasta: ”Tapaus on vakava”
Lihantuotanto
|
Sekä lihan kulutuksen että tuotannon laskun ennustetaan jatkuvan edelleen
Ruoka
|
New Scientist: Keinolihan valmistuksen päästöt nykyteknologialla jopa 25-kertaiset verrattuna naudanlihan tuotantoon