MAINOS

Näin teet aidon italialaisen pizzapohjan

Mainos 07.09.2017
Italialaisen pizzan salaisuus on pohjan valmistukseen käytetyissä jauhoissa sekä ajassa. Katso resepti!

 

Aika ja vaivaus palkitsevat

Italialainen pizzapohja valmistetaan 00-laatuisista, tipo 00-vehnäjauhoista. Italiassa vehnäjauhojen jauhatusasteet merkitään 1, 0 ja 00. Hienoin jauhatus on 00-laatuisissa jauhoissa ja vastaavasti karkein 1-laatuisissa jauhoissa.

Pizzataikinassa jauhoihin lisätään kuivahiivaa, kylmää vettä, suolaa ja oliiviöljyä. Pohjan salaisuus piilee jauhoissa, taikinan vaivaamisessa ja nostatusajassa.

Italialaisen pizzapohjan ainekset (2 kpl)

3 ½ dl kylmää vettä 
n. 2 tl suolaa 
n. 7 dl vehnäjauhoja (mieluiten 00-laatuisia) 
½ tl Pirkka kuivahiivaa 
1 rkl oliiviöljyä

Lisäksi 1 ½ dl paahdettua tomaattikastiketta

Lue tarkat valmistusohjeet K-Ruoka.fistä. Sileäksi vaivatun taikinan annetaan seistä peitetyssä kulhossa huoneenlämmössä 10 tuntia. Taikina jaetaan kahdeksi palloksi ja niiden annetaan taas kohota 2 tuntia huoneenlämmössä. Taikinapallot muotoillaan pizzapohjiksi öljytylle uunipellille ja niiden annetaan vielä kohota 30 minuuttia. Tämän jälkeen pohjan päälle levitetään tomaattikastike ja pohjaa paistetaan 250-asteisen uunin alatasolla 10 minuuttia. Vasta tämän jälkeen lisätään mukaan halutut täytteet ja jatketaan pizzan paistamista uunin ylätasolla 4 minuutin ajan.

Mitä täytteeksi?

Valitse pizzan täytteeksi ja muodoksi jokin K-Ruoka.fin uusista pizzaresepteistä. Esimerkiksi parmankinkkupizza on mehevä herkku ranskankermasta ja parmankinkusta. Lihaisa chorizopizza saa viimeisen silauksen suussa sulavasta paprika-cashewpestosta. Ihan uusi idea on valmistaa pizza pannussa dipin kera! Valurautapannussa valmistuu nimittäin pizzataikinapalloista ja juustoseoksesta syntisen hyvä pizzadippi. Pizza saa kokonaan uuden muodon kun pizzataikinasta leivottu muhkea pizzapitko täytetään mausteisella makkaralla, kasviksilla ja savujuustolla. Sitten pitäisi enää valita oma suosikkiresepti! Lisää pizzaideoita löydät K-Ruoka.fistä!

Mainostaja: Ruokakesko Oyj


MAINOS