Lukijalta: Paljonko tuottaja oikeasti saa kotimaisen ruoan kuluttajahinnasta?
Nykyisin tietoa on vaikea saada, kirjoittaa Liisa Laurila. ”Mitä MTK tekee asialle?”On se kumma juttu, kun nykyisin ei julkaista jokapäiväisistä kotimaisista elintarvikkeista graafisia kuvioita jaolla, joka kertoisi, kuinka paljon hinnasta saavat alkutuotanto, jalostus ja kauppa. Tavalliselle kuluttajallekin selviäisi, kuinka pienen siivun elintarvikkeen hinnasta tuottaja saa.
Väitetään, että Suomessa kaupan osuus elintarvikkeen hinnasta on monia muita maita huomattavasti suurempi. Takavuosina kolmijako oli käytössä, nyt jalostus ja kauppa on yhdistetty, eikä se anna todellista kuvaa.
Mitä MTK alkutuottajien edunvalvojana on tehnyt ja tekee asialle?
Liisa Laurila
Karijoki
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








