Viruksen oireita ruokaketjussa
Yhdysvalloissa maailman suurin sianlihan jalostaja Smithfield Foods sulkee jättiteurastamonsa Etelä-Dakotassa koronan takia (MT.fi 13.4.). Yksittäinen tehdas kattaa 4–5 prosenttia sianlihan jenkkimarkkinoista, mikä tarkoittaa noin 15 000:ta teurassikaa vuorokaudessa. Uutinen on herättävä. Pienempiä vastaavia nähdään kuitenkin maailmalla päivittäin.
Koronavirus on tietysti ennen kaikkea vakava terveysriski. Sen oireisiin ruokaketjussa kannattaa myös suhtautua vakavasti. Eräs pullonkaula ovat suuret jalostuslaitokset, joiden häiriöt näkyvät nopeasti ruuan saatavuudessa ja tuhoavat tuotantoa ketjun alkupäässä maatiloilla. Syömme vielä pitkään kasvukauden 2019 satoa. Alkava kasvukausi ratkaisee, millä elämme syksyyn 2021.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
